KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Erasmus+ projekt „CNC-alati za budućnost“ – Učenici IOŠ-a Slatina zanimanja CNC operater vratili se sa stručne prakse iz Njemačke

Učenici Industrijsko-obrtničke škole Slatina boravili su  od 27. ožujka do 9. travnja u Frankfurtu na Majni u sklopu Erasmus+ projekta “CNC Alati za budućnost“.
U projektu je sudjelovalo 9 učenika zanimanja CNC operater/operaterka u pratnji svojih nastavnika Vedrana Runje i Ranka Čučkovića. Projekt je realiziran u suradnji s partnerom na projektu, Hrvatskim gospodarskim savezom iz Frankfurta na Majni/Kroatische Wirtschaftsvereinigung e.V. (KWVD)

Tako su slatinski učenici u sklopu ovoga projekta obavili stručnu praksu u tehnološki naprednim tvrtkama i na taj način usavršavali svoja znanja i vještine u radu s CNC strojevima te primjeni CAD/CAM programa u konstruiranju proizvoda i pripremi proizvodnje.
Učenici su pohađali praktičnu nastavu u sljedećim tvrtkama: Bas Aufuzgsservice GmbH, Invenio Gmbh Engineering Services, Pittler ProRegion Berufsausbildung GmbH. 
U slobodno vrijeme obišli su glavne povijesne i kulturne znamenitosti Frankfurta i upoznali se s kulturom i običajima zemlje domaćina. Tijekom projekta učenici su usavršavali komunikaciju na njemačkom i engleskom jeziku.

Zadnjeg dana stručne prakse u Njemačkoj, učenici su dobili certifikate o izvršenoj stručnoj praksi od strane Hrvatskog gospodarskog saveza u Njemačkoj. U certifikatu je navedeno trajanje stručne prakse kao i tvrtka u kojoj se stručna praksa odvijala. Certifikat će učenicima koristiti prilikom zapošljavanja kako bi se na najbolji način predstavili potencijalnim poslodavcima.
(mf/Izvor: IOŠ Slatina, Ranko Čučković, prof. mentor)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button