NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Erasmus+ projekt „Be the change…you want to be!“ – učiteljice OŠ J. Kozarca Slatina na Tenerifima

Učiteljice OŠ Josipa Kozarca Slatina Željka Kurtović i Hana Tepeš te knjižničarka Jelena Martinović od 1. do 8. studenog sudjelovale su na transnacionalnom projektnom sastanku u španjolskom gradu Santa Cruz de Tenerife.
Četvrti po redu transnacionalni sastanak održan je u okviru Erasmus+ KA2 projekta „Be the change…you want to be!“, u kojem, uz OŠ Josipa Kozarca, Slatina, sudjeluju i osnovne škole iz Grčke, Rumunjske, Italije, Litve i Španjolske.

Domaćin transnacionalnog susreta bila je multietnička škola CEIP Tagoror čiji su predstavnici svečanim programom dočekali goste, učitelje i koordinatore projekta koji su tijekom susreta prezentirali provedene aktivnosti, iznijeli primjere dobre prakse te dogovorili nadolazeće projektne aktivnosti.

Sudionici projekta imali su čast u svečanoj gradskoj vijećnici upoznati gradonačelnicu Santa Cruza Patriciju Hernandez, a u sklopu projektne mobilnosti obišli su i razgledali brojne prirodne i kulturne znamenitosti Tenerifa: lučki grad Puerto de la Cruz, bivši glavni grad Garachico koji je u 18. st. zatrpao vulkan te mjesto Icod de los Vinos, u kojem se nalazi El Drago Milenario ili zmajevo drvo, staro između 1000 i 3000 godina, za koje se vjeruje da je najstarije drvo na svijetu. Projektni tim imao je priliku posjetiti i najveći europski solarni opservatorij u sklopu nacionalnog parka Teide, vulkanske planine visoke čak 3,718 metara. Isto tako razgledali su i povijesni sveučilišni grad La Lagunu, koji ima status zaštićenog UNESCO-ovog spomenika kulture.

Glavni su ciljevi projekta „Be the change…you want to be“ osposobiti učenike da postanu aktivni i odgovorni građani sposobni za izgradnju bolje budućnosti te postići njihovo uključivanje u rješavanje problema održivog razvoja u zajednici.

– Ispunjavanju ovih ciljeva može pridonijeti svatko od nas brinući se za okoliš te na taj način stvoriti uvjete za održivi razvoj i pružiti pozitivan primjer najmlađima, – rekla je voditeljica projekta OŠ Josipa Kozarca Slatina Hana Tepeš, učiteljica Hrvatskoga jezika.
(mf/Izvor: OŠ J. Kozarca Slatina, H. Tepeš)


Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button