KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Erasmus+: Predstavnici OŠ Josipa Kozarca, Slatina boravili u Turskoj

Ravnateljica OŠ Josipa Kozarca, Slatina Ksenija Vujanović-Juras, učiteljice Vesna Bićanić i Martina Grgurić te koordinatorica projekta Hana Tepeš od 6. do 11. prosinca 2021. boravile su u Turskoj u okviru 1. mobilnosti Erasmus+ projekta Small steps to a big goal – what can I do for Earth? (Mali koraci do velikog cilja – što mogu učiniti za Zemlju?).

Riječ je o projektu u kojem, uz slatinsku osnovnu školu, sudjeluju i projektni partneri iz Poljske, Portugala, Rumunjske i Turske, s ciljem razvijanja ekološke svijesti i odgovornosti prema okolišu i klimatskim promjenama. Važno je naglasiti da je OŠ Josipa Kozarca, s partnerima iz poljskog Garwolina i portugalskog Guimarãesa, ovim projektom nastavila odličnu suradnju započetu u uspješno završenom projektu Matematika – kraljica svih znanosti.

Članovi projekta razgledali su brojne kulturološke i prirodne znamenitosti u turskom okrugu Silifke, a posjetili su i čarobnu Kapadokiju. Na transnacionalnom sastanku održane su različite projektne aktivnosti – predstavljanje država, gradova i škola partnera, prezentacija provedenih projektnih aktivnosti te razmjena iskustva i primjera dobre prakse. Turski domaćini na najbolji su način predstavili svoju kulturu, običaje, hranu te školski i obrazovni sustav, a svojom su ljubaznošću i iskrenošću osvojili sve projektne partnere. Sljedeća mobilnost ovog projekta planirana je u svibnju 2022. godine, kada će u Slatinu doći učitelji, ali i učenici iz partnerskih država.
(mf/Izvor: OŠ Josipa Kozarca Slatina, Hana Tepeš, učiteljica Hrvatskoga jezika)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot