KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Erasmus+: Predstavnici OŠ Josipa Kozarca, Slatina boravili u Turskoj

Ravnateljica OŠ Josipa Kozarca, Slatina Ksenija Vujanović-Juras, učiteljice Vesna Bićanić i Martina Grgurić te koordinatorica projekta Hana Tepeš od 6. do 11. prosinca 2021. boravile su u Turskoj u okviru 1. mobilnosti Erasmus+ projekta Small steps to a big goal – what can I do for Earth? (Mali koraci do velikog cilja – što mogu učiniti za Zemlju?).

Riječ je o projektu u kojem, uz slatinsku osnovnu školu, sudjeluju i projektni partneri iz Poljske, Portugala, Rumunjske i Turske, s ciljem razvijanja ekološke svijesti i odgovornosti prema okolišu i klimatskim promjenama. Važno je naglasiti da je OŠ Josipa Kozarca, s partnerima iz poljskog Garwolina i portugalskog Guimarãesa, ovim projektom nastavila odličnu suradnju započetu u uspješno završenom projektu Matematika – kraljica svih znanosti.

Članovi projekta razgledali su brojne kulturološke i prirodne znamenitosti u turskom okrugu Silifke, a posjetili su i čarobnu Kapadokiju. Na transnacionalnom sastanku održane su različite projektne aktivnosti – predstavljanje država, gradova i škola partnera, prezentacija provedenih projektnih aktivnosti te razmjena iskustva i primjera dobre prakse. Turski domaćini na najbolji su način predstavili svoju kulturu, običaje, hranu te školski i obrazovni sustav, a svojom su ljubaznošću i iskrenošću osvojili sve projektne partnere. Sljedeća mobilnost ovog projekta planirana je u svibnju 2022. godine, kada će u Slatinu doći učitelji, ali i učenici iz partnerskih država.
(mf/Izvor: OŠ Josipa Kozarca Slatina, Hana Tepeš, učiteljica Hrvatskoga jezika)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button