NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Erasmus+, OŠ Josipa Kozarca Slatina domaćin učiteljima iz Italije, Litve i Poljske

U sklopu Erasmus+ projekta pod nazivom „We little XXI. century explorers… ready to map and code our territory“ Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina domaćin je zemljama partnerima u projektu, odnosno učiteljima iz Italije, Litve i Poljske koji su u Slatinu došli po drugi puta na mobilnost koja se održava od 17. do 21. veljače.

Uvod u posebno pripremljene aktivnosti napravio je školski zbor pod vodstvom učitelja Filipa Jankovića te učenik Ante Benković koji je odsvirao skladbu na našem tradicionalnom instrumentu, tamburici.
Program je zatim preuzela učiteljica Martina Grundler Hrala, zamjenica voditeljice projekta Dražene Vujanović, koja je pozdravila sve prisutne te ih povela na radionice koje su pripremili učitelji i učenici predmetne nastave.

Na satu Hrvatskog jezika, učenici su pokazali svoju vještinu pisanja glagoljicom pod vodstvom učiteljice Melite Čmarec te su ujedno gostima pokazali i interpretaciju pjesme Stoljetni kalendar koja je tematski vezana uz projekt. Na satu Vjeronauka, gosti zemalja partnera imali su priliku vidjeti odabrane spomenike grada Slatine koji su izabrani za proučavanje upotrebom digitalnih alata Plickers, wordwall i learning apps.
Uz učiteljicu Marinu Martinović, učenici su pokazali zavidno vladanje digitalnim alatima što je također jedan od ciljeva samog projekta. Slijedeća postaja bila je dvorana škole gdje ih je dočekala učiteljica Veselka Čubelić i učenici koji su pokazali primjenu kodova u nastavi Tjelesne i zdravstvene kulture u obliku zabavnog poligona koji su predstavili gostima.
Poseban odjel, također je sudjelovao u mobilnosti i to radionicom na temu binarnih kodova na malo drugačiji način, uz pomoć boja i sličica, koju je osmislila učiteljica Andrea Granjaš.

Kako je jedan od ciljeva projekta suradnja s drugim ustanovama i budući da je jedan od partnera u projektu vrtić iz Litve, organiziran je posjet slatinskom Dječjem vrtiću Suncokret čiji su polaznici demonstrirali svoje znanje engleskog jezika kroz čitanje, pjesmu i ples.

U poslijepodnevnim aktivnostima glavni sudionici bili su učenici razredne nastave. Prvi razredi pokazali su svoje umijeće snalaženja u prostoru tako što su hodali kroz senzornu stazu dok su im ostali učenici iz razreda davali upute na engleskom jeziku te su pokazali kako uz pomoć boja na zastavama i kodova odgonetnuti riječi na engleskom jeziku. Aktivnosti s učenicima priredila je učiteljica Katarina Pejić. Drugi razred učiteljice Dijane Vuković pokazao je maštovito kretanje u prostoru uz pomoć priče i kodova kojima su se koristili kako bi došli do cilja te kodnu abecedu gdje se uz pomoć ruku može pokazati svako slovo.  Treći razred pokazao je svoje znanje davanja uputa te objašnjavanja plana mjesta na engleskom jeziku i zanimljivu igru također uz pomoć kodova koje je pripremila učiteljica Nadin Cuca.

U daljnjem planu aktivnosti tijekom mobilnosti, gosti zemalja partnera posjetiti će Osijek i centar Virovitičko–podravske županije, Viroviticu.
(mf/Foto: Mihaela Feldi, OŠ J. Kozarca Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button