KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Erasmus+ KA2 – G.A.M.E. – OŠ E. Kumičića Slatina na 3. mobilnosti u Portugalu

Učenici i učiteljice OŠ Eugena Kumičića iz Slatine sudjelovali su u trećoj po redu mobilnosti u sklopu Erasmus+ KA2 projekta G.A.M.E (Generative Application to Manage Education).
Mobilnost se održala u gradu Vila Verde u blizini Brage u Portugalu od 21. do 25. ožujka. U mobilnosti je sudjelovalo četvero učenika: Dora Bačani, Vanesa Dragić, Dorian Jukić i Gita Špoljarić, te tri učiteljice: Rajka Avirović Gaća, Renata Grahovac i Iva Vilček.

Budući da je cijeli projekt posvećen igrama u nastavi, i za ovu su mobilnost učenici i učitelji morali pripremiti svoje verzije igara i aktivnosti koje su predstavili tijekom ovog tjedna. Ovaj put to su bili Skriveni geometrijski oblici u okolišu i Znanstveni trikovi.
Učenici OŠ Eugena Kumičića pripremili su prezentaciju s geometrijskim oblicima i video uratke u kojima su pokazali jednostavne znanstvene trikove. Osim navedenih aktivnosti, cijeli je tjedan bio posvećen raznim društvenim igrama pa su tako učenici sudjelovali u organiziranom turniru u šahu, naučili igrati tradicionalnu tursku igru Mangalu, igrali razne umne igre te igre Pogodi što sam i Pogodi organ.
Osim ovih igara, kroz tjedan su učenici i učitelji naučili ponešto o portugalskoj kulturi i običajima pa su posjetili muzej Alianca Artesanal u kojem su naučili ponešto o tradicionalnom portugalskom vezu, zatim gradić Arcos de Valdevez i znanstveni centar Oficinas de Criatividade Himalaya koji je posvećen portugalskom svećeniku, znanstveniku i izumitelju Manuelu Antoniju Gomezu, te poznato turističko odredište, svetište Bom Jesus u blizini Brage.

– Program Erasmus+ idealna je prilika za razvoj partnerstava, širenje vidika, upoznavanje drugih kultura i širenje primjera dobrih praksi pa na svakoj mobilnosti učimo i o školama i kulturama naših partnera u projektu. To nam omogućuje da našu školu učinimo još boljom i kvalitetnijom za nadolazeće generacije, – rekla je koordinatorica projektnog tima Iva Vilček, učiteljica engleskog jezika.
(mf/Izvor: OŠ E. Kumičića Slatina, koordinatorica projektnog tima Iva Vilček)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button