CORONAVIRUS INFONASLOVNICA

Epidemiološka situacija na području Virovitičko-podravske županije je povoljna, za sada nema oboljelih od korona virusa, četiri uzorka poslana na analizu bila su negativna, poslan je još jedan

Na konferenciji za novinare, na kojoj je uz načelnika Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije, Marija Klementa, nazočio i dr. Miroslav Venus, podcrtano je kako je na području Virovitičko-podravske županije epidemiološka situacija povoljna.

– Za sada nema oboljelih od korona virusa, četiri uzorka poslana na testiranje bila su negativna, a poslan je još jedan, za koji ćemo rezultat znati u petak ili subotu. Iako se očekuje povećanje broja oboljelih na području RH, ne treba dizati paniku, jer do sada je analiza pokazala kako 80 posto oboljelih, ima slabo izražene simptome bolesti. Ako ćemo se držati propisanih mjera za suzbijanje širenja korona virusa, neće nam se dogoditi scenarij kakav je viđen u nekim drugim zemljama – zaključio je dr. Miroslav Venus član Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button