NASLOVNICASPORT

Enigma Višnja po prvi put pobjednik Staroškolskog

Po prvi puta u povijesti slatinskog malog nogometa do samog kraja je uspjela otići mlada momčad Enigme. S obzirom na prosjek godina i na neosporni talent tim dečkima to vjerojatno neće biti posljednji trofej namijenjen najboljoj momčadi. Samo 4.izdanje ”Staroškolskog” ispunilo je sva očekivanja. Uspjeli su i ove godine uporni članovi MNK Slatine u samo dva dana na betonskom rukometnom igralištu okupiti sve ono što vrijedi na slatinskom malonogometnom nebu, a i odaziv publike bio je dokaz da ti dečki rade pravu stvar.

Što se tiče natjecateljskog dijela dan je, nakon dugog vijećanja hoće li se uopće zbog iznenadne kiše i održati, započeo preostalom utakmicom skupine C između Šumarije i Gornjeg Miholjca. Favorizirana Šumarija dva puta se uspjela odvojiti na dva gola prednosti da bi se Miholjac s dva lijepa gola Dmitrovića potpuno vratio u igru no gotovo sa sirenom tada još malobrojna publika viđa rijetko viđen gol rukom preko cijelog terena vratara Davida Čovića za pirovu pobjedu šumara i samo drugo mjesto u skupini. Hitna se nije ukazala, ali zato Komrad pošteno je, a taj je podatak kumovao i pri određivanju nagrade za fair-play ekipu turnira koja je posljedično zasluženo završila u rukama komradovaca.

Polufinalne utakmice očekivano nisu ponudile previše atrakcije. Taktika sva četiri sudionika završnice svodila se na čekanje greške protivnika i posljedično kažnjavanje. Upravo je tako Enigma povela protiv Last baj baj-a no i protivnik je dočekao svoju prigodu koju je u izjednačenje pretvorio Bubaš. Na ruletu šesteraca prvom je koncentracija popustila Culeju i Enigma odlazi u svoje prvo veliko finale.

Tvrd je bio i ogled Hrvača i Marsa u kojem je Mars bio opasniji. Vratar Hrvača Dominik Nikšić bio je u velikoj formi no niti on nije mogao zaustaviti baš sve. Probio ga je Ibričić i Mars s minimalnih 1:0 ide na megdan Enigmi.

MNK Slatina u svojem kartonu već ima gostovanje u Valpovu, a stigao je i dan kada su im uzvratili domaćinstvo. Hrvatski futsal drugoligaš iz Valpova pokazao se kao dostojan protivnik uvijek pobjede željnim Slatinčanima no Slatina je u lijepoj predstavi taman bila bolja za taj jedan gol viška. Lijepe golove u toj utakmici postigli su Bihar i Vicić, dok je za goste nakon uigrane akcije iz kornera glavom poentirao Tomaz.

Uslijedila je utakmica za treće mjesto u kojoj je u borbi za brončanu kolajnu presudio puno širi i svježiji  igrački kadar trostrukih uzastopnih sudionika same završnice Staroškolskog turnira.

Samo finale bilo je najbolja, ali i definitivno najuzbudljivija utakmica cijelog turnira opravdavši tako očekivanja brojnih znatiželjnika i ljubitelja malog nogometa okupljenih na tribinama staroškolskog igrališta. Nakon što je u izjednačenoj predstavi s dva laka komada Vukomanović polako izrastao u junaka Marsa napada i nakon što je Radonjić s nekoliko vrhunskih obrana još dodatno demotivirao članove Enigme na putu pokušaja povratka u utakmicu, a kako je i vrijeme polako curilo u korist papirnatih favorita svima se činilo da priči polako dolazi kraj i da će Mars još jednom podići pehar namijenjen najboljoj momčadi turnira. Osim članovima Enigme. Bližila se sama završnica i za blagi tračak svijetla na kraju tunela izvana pogađa Knežević. Ostalo je dvadesetak sekundi do kraja i gotovo iz bezizlazne situacije Enigma, u situaciji s čovjekom više preko Prlića koji presijeca jednu loptu na centru i sjajno asistira usamljenom Prpiću koji hladnokrvno poentira, dolazi do čudesnog izjednačenja. Mreža se trese, suci sviraju kraj, Enigma se vratila u utakmicu, a Marsovci u nevjerici pogledavaju jedan drugog. Ponovno se u dodatnom raspucavanju tražio pobjednik, a čelične živce u tim je trenucima imao Antonio Prpić i Enigma Višnja po prvi put, i to sasvim zasluženo,  osvaja popularno ”Staroškolsko”. Medalje i pehare najuspješnijim ekipama i pojedincima uručio je predsjednik MNK Slatine Matej Rešetar, a ponovno  valja pohvaliti i odličan sudački tim kojeg su finalnog dana predstavljali Tomislav Valent i Goran Loparac.

Turnir je odigran kao dio proslave Dana grada. Pokrovitelj istog bio je Grad Slatina.

Rezultati drugog dana:

NK Gornji Miholjac – Šumarija 3:4 (Mlinarić, Dmitrović 2/Job, H.Čović 2, D.Čović)

Komrad – Hitna 3:0 (b.b)

 

Polufinale:

CB Jura Last baj baj – Enigma Višnja 1:1 (3:4-6m) (Bubaš/Fotez)

Prijašin Mars napada – Hrvači 1:0 (Ibričić)

 

Revijalna utakmica:

MNK Slatina – MNK Mala mljekara 2:1 (Bihar, P.Vicić/Tomaz)

MNK Slatina: Radonjić, Bubaš, P.Vicić, Šaponja, Knežević, Bihar, Kocić, Prpić, A.Vicić, Dragojević. Voditelji: Nikola Miščević i Saša Matijević

MNK Mala mljekara: Vukčević, Čes, Mandić, Đurković, Šutalo, Sabo, Mutchaus, Tomaz

 

Utakmica za 3.mjesto:

Hrvači – CB Jura Last baj baj 0:1 (Bihar)

 

Finale:

Enigma Višnja – Prijašin Mars napada 2:2 (4:3-6m) (Knežević, Prpić/Vukomanović 2)

Konačni poredak:

  1. Enigma Višnja: Petrak, Suhi, Šaponja, Prpić, Knežević, Fotez, Prlić, Dudović, Jukić, Šarko
  2. Prijašin Mars napada: D.Radonjić, Kupres, Vukomanović, Ostojić, Giber, Ibričić, A.Radonjić, Mudri, Oužecky, Škrobo
  3. CB Jura Last baj baj: Dragojević, Culej, Bubaš, Petrinjak, Dijanešić, Rivić, Javorović, Habuš, Bihar, Kušen, Veger. Voditelj: Darko Vujić

 

Najstrijelac: Matija Lisinski – Pizzeria Ivona

Najgolman: Kristijan Petrak -Enigma Višnja

Najigrač: Marin Vukomanović – Prijašin Mars napada

Trofej fair-play: Komrad

Najsudac: Dražen Kokorić

 

dj


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button