DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICAOPĆINEPROJEKTI I NATJEČAJI

Energetska obnova Područne škole u Josipovu, kandidat je za najbolji EU projekt u kategoriji „Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici“

Energetska obnova zgrade Područne škole Josipovo pri Osnovnoj školi Eugena Kumičića Slatina, jedan je od tri ovogodišnja projekta Virovitičko-podravske županije koji su u konkurenciji za najbolji europski projekt. Uz ovaj, tu su i Energetska obnova Paviljona IV. Doma zdravlja VPŽ u Slatini, te Izrada prometnog Master plana funkcionalne regije Istočna Hrvatska. U izbor za najbolji EU projekt je 41 kandidat iz cijele Hrvatske.

Projekt Energetske obnove Područne škole Josipovo, je prijavljen u kategoriji „Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici“. Projekt je predložen od strane Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA, nositelj je bila Virovitičko-podravska županija. Ukupna vrijednost mu je bila 514.608,75 kuna, iznos isplaćenih bespovratnih sredstava 253.838,95 kuna dok su vlastita bila 260.769,80 kuna.

Najbolji EU projekt, bila se četvrtu godinu zaredom, a provodi se u suradnji s Hanza Medijom, Hrvatskom zajednicom županija i Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj, te uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Stručni žiri izabrat će pobjednike u četiri kategorije – Doprinos znanosti i inovacijama; Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici; Doprinos prekograničnoj suradnji, te Doprinos poduzetništvu. Svog pobjednika birat će i građani preko posebne platforme koja će se otvoriti nakon što se predstave svi projekti. U sljedećih nekoliko dana predstavljamo 41 projekt.

Više o ovome možete vidjeti OVDJE.

nm (Izvor: zupan.hr, www.vpz.hr, Foto: Kristijan Toplak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button