DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Elektrotehničari SŠ Marka Marulića Slatina osvojili 4. mjesto na državnom natjecanju iz informatike

Inovativni Mateo Šerer, Josip Maroš i Luka Predrevac osvojili srca i poglede članova povjerenstva i ostalih sudionika

Od 3. do 6. svibnja u Vodicama je održano Državno natjecanje iz informatike na kojemu su po prvi puta sudjelovali učenici elektrotehničke struke Srednje škole Marka Marulića Slatina. U kategoriji Razvoj softvera tim učenika u sastavu Mateo Šerer, Josip Maroš i Luka Predrevac koje je pripremao i vodio profesor Darko Špoljarić, prijavio je rad Digitalno potezanje užeta v2.0 i na prvu osvojio srca i poglede kako članova povjerenstva, tako i ostalih sudionika.

Po riječima članova stručnog povjerenstva, posebnost ovoga rada je u tome što je iznimno inovativno spojio znanja i vještine iz područja elektronike s programiranjem u Arduino okruženju, iako to ovim učenicima čak i nije primarna struka. Koliko je njihov rad izniman, kreativan, zabavan i primjenjiv, svjedoči činjenica da se stručno povjerenstvo toliko zainteresiralo za ovu igru da su čak i nakon natjecanja poželjeli odmjeriti snage u digitalnom potezanju užeta. Radi se, dakle, o igri koja pretače dobro poznato potezanje užeta u digitalni svijet te ona, gdje god se s njom pojavili, privlači interes svih generacija. Dodatnu potvrdu o uspješnosti učenici i mentor dobili su i upitima nekoliko informatičkih tvrtki za samu igru te njenu komercijalizaciju.

– Izvrstan je ovo uspjeh zaokružen boravkom u prekrasnim Vodicama puna četiri dana, ponajviše zbog toga što je ovo medalja u nizu brojnih koje su već pristigle i koje još očekujemo, – istaknuo je prof. Darko Špoljarić.
(mf/Izvor: SŠ MM, prof. Darko Špoljarić/Izvor fotografija: HSIN)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button