NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Eko vrt OŠ Eugena Kumičića Slatina

U petak 29. studenoga učenici sedmog razreda Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina, Karlo Šantak i Dario Pekar s učiteljicom Rajkom Avirović Gaća sudjelovali su na snimanju emisije HRT-a „Najljepši školski vrtovi“.
Pohvaljeni su za Najljepši školski vrt početnika u 2019. godini, a za svoj su trud nagrađeni poklon bonom u iznosu od 1.000 kuna koji mogu iskoristiti u jednom od rasadnika.

Učenici cijele godine marljivo rade u vrtu u sklopu izvannastavne aktivnosti Školski eko vrt. Izgradili su  spiralni eko vrt s ljekovitim biljem, tako su se u njihovom vrtu našle sadnice lavande, nevena, smilja, matičnjaka, ružmarina, čuvarkuće, lovora, mente, majčine dušice…

Da se razmišlja o očuvanju okoliša učenici su dokazali izgradnjom komposta u blizini eko vrta u koji se odlažu ostatci iz vrta, a u kasnijem periodu poslužit će kao prirodno gnojivo za još bogatiji rast bilja.

Za još ljepši dojam prošle su školske godine učenici napravili i malo jezerce uz vrt, a sudjelovali su i u akciji „Zasadi drvo ne budi panj“ gdje su u suradnji s Hrvatskim šumama uz svoj vrt posadili dvije sadnice nara.

Također u suradnji s Hrvatskim šumama planira se izgradnja učionice na otvorenom u blizini vrta, gdje će učiteljice Renata Grahovac i Rajka Avirović Gaća u praksi primijeniti znanja stečena na tečaju o izvanučioničnom učenju koji će pohađati u sklopu Erasmus projekta „Škola bez granica“.
Na taj način će vrt i prostor oko vrta postati prava škola na otvorenom.
(Mihaela Feldi/Izvor OŠ Eugena Kumičića Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button