DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Eko projekt Društva Naša djeca Slatina – Ekologično kroz igru

Pored najznačajnijeg drveta u našem gradu započeo je Eko projekt Društva Naša djeca Slatina – Ekologično kroz igru.

Uz vrijedne volonterke i koordinatoricu projekta Tamaru Dorić, djecu je dočekala i pozdravila posebna gošća radionice, rukovoditeljica Odjela za ekologiju Hrvatskih šuma, Uprave šuma Slatina Nataša Rap.

Kroz poticajna pitanja predstavila je djeci svoje zanimanje i važnost drveća za planet Zemlju, a djeca su je iznenadila svojim znanjem o ekologiji.

No djeca na tu temu imaju još puno toga za naučiti, a ovom su prigodom saznala što je sve potrebno biljkama da narastu velike, te naučila kako posaditi ljekovito, začinsko i ukrasno bilje koje će krasiti prostor slatinskog Društva Naša djeca.

Tijekom radionice djeca su oslikala cvjetare pronalazeći motive u prirodi oko sebe uživajući u hladu Sekvoje.
U sklopu ovoga projekta djeca će u narednom periodu imati priliku voditi brigu o svojim biljkama i promatrati njihov razvoj.

Eko radionica je potom nastavljena tjelesnim i glazbenim aktivnosti gdje su djeca pomoću glazbenih eko štapića, osim Eko himne naučila što je to ekološka održivost i kako se zapravo puno korisnih stvari nalazi u prirodi oko nas. 

– Društvo Naša djeca Slatina nastavit će suradnju s Odjelom za ekologiju UŠP Slatina kroz daljnje edukacije, radionice, donaciju i sadnju stabala, – naglasila je koordinatorica projekta Tamara Dorić te poručila svima da se ugledaju na ove predivne mlade ekologe, njihove roditelje i volontere DND.

Budući da se tijekom ove radionice sve vrtilo oko drveća i bilja, djeca i volonteri osvježili su se najboljom limunadom na svijetu koju su sami napravili od svježih limuna.  

Stihovi Eko himne DND Slatina:

Eko, eko, ekologija,
To je naša filozofija,
Eko, eko, ekologija,
Nek nam zemlja bude zdravija!

– Neka ekologija postane i vaša životna filozofija. Uživajte u ljepoti prirode koja vas okružuje, u hladu drveća, možda baš ispod djeci omiljene Sekvoje, – poručili su Ekolozi Dječjeg kutka Veseli sat DND Slatina.
(mf/Izvor: DND Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button