DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICAOPĆINEUDRUGE

Eko projekt DND-a Slatina: Izlet u Geo info centar Voćin

U subotu, 24. rujna, Društvo Naša djeca Slatina u sklopu Eko projekta organiziralo je izlet u Voćin. Na izletu je sudjelovalo 24 djece te volonterke DND-a, roditelji i suradnici u sklopu navedenog projekta.

Odmah po dolasku u Voćin, dočekao ih je načelnik Općine Predrag Filić i upoznao ih s bogatom kulturnom baštinom i prirodnim ljepotama Voćina i okolice, a predsjednica DND-a, Ivana Strupar, uručila mu je prigodan poklon i zahvalnicu u ime cijeloga Društva.

Nakon posjeta načelniku, obišli su Svetište Gospe Voćinske, koje je ove godine postalo manjom bazilikom, te krenuli u park gdje su svi zajedno mogli uživati u svježem zraku i sunčanom danu. Nakon igre i druženja na otvorenome, posjetili su Geo info centar Voćin, gdje su kroz interaktivne sadržaje mogli naučiti koliko je star naš Planet, kada se pojavio život na Zemlji, koji su to fosili pronađeni u papučkim stijenama te detalje o Panonskom moru kojim je plivao morski pas megalodon. 

Izlet su kroz financijsku podršku omogućili Općina Voćin i načelnik Predrag Filić te prijevoznik Čazmatrans Slatina.

Iz DND-a zahvaljuju i svim roditeljima, djeci i učenicima Osnovne škole Eugena Kumičića koji sudjeluju u stvaranju Eko himne i članicama DND-a koji su sudjelovali u ovome zanimljivom i poučnom izletu.

S izleta su se svi vratili sretni zbog druženja u prekrasnoj prirodi te obogaćeni novim znanjima.

(nm/Izvor: DND Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button