DOGAĐANJANASLOVNICA

Eko gnojivo za Eko projekt – komposteri stigli u Dječji vrtić Zeko

Vrtić Zeko uključio se u kampanju koju Grad Slatina provodi u suradnji s tvrtkom Slatina kom i Gradskom razvojnom agencijom Slatine, u sklopu koje se redovito provodi Program edukacije građanstva iz područja održivog gospodarenja otpadom. U sklopu tog projekta nabavljeno je 30-ak plastičnih kompostera koji će biti podijeljeni raznim skupinama društva na slatinskom području, a prvi komposteri namijenjeni su upravo odgojno – obrazovnim ustanovama.

Vrtić Zeko uklopiti će ovaj dar u svoj Eko projekt i u cjelovit program vrtića Zeko kako bi se svijest o potrebi odvajanja i razvrstavanja otpada potaknula od najranije dobi. U skladu s tim Eko patrola vrtića redovito obilazi biljke i drveće koje su posadile upravo dječje ruke i brine o razvrstavanju otpada u vrtiću i oko njega.

Dva kompostera koja su slatinskom vrtiću Zeko dostavili djelatnici tvrtke Slatina kom, D. Pemper i L. Nenadović bila je karika koja je nedostajala da ovaj vrtićki Eko projekt dobije i svoje Eko gnojivo.

Kompostiranje je proces reciklaže biootpada kojim se dobiva ekološki najprihvatljivije organsko gnojivo – kompost, a „zečići“ su ovim darom dobili priliku kvalitetno odvajati biootpad, te naučiti kako nastaje kompost te na taj način dobiti besplatno organsko gnojivo kojim će obogatiti svoje cvijetnjake i zemlju oko posađenog drveća.

Uz svoj novi slogan – Obojimo svijet u zeleno – više cvijeća, manje smeća, Dječji vrtić Zeko zahvalio se Gradu Slatini, tvrtki Slatina kom i GRAS-u na komposterima koji su došli u prave, male, vrijedne, eko ruke.
(mf, DV Zeko)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button