DOGAĐANJANASLOVNICA

Ekipa „VBR-a“ u povodu „Bljeska“ biciklirala do Okučana

Zajednica udruga i članova HVIDR-a zajedno s biciklističkom ekipom „VBR“ tradicionalno je za danas u povodu obilježavanja operacije „Bljesak“ organizirala biciklistički maraton Slatina-Okučani u dužini od 109 km. Prije samog polaska sudionici ovog biciklističkog maratona polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima u parku 136.slatinske brigade odali su počast svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima. U ovome činu pridružili su im se slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić, koji im je čestitao na fantastičnom podvigu na biciklima do Okučana,  te dogradonačelnik Ilija Nikolić.

Iz Slatine su se maratonci, u „malo okrnjenom sastavu“, zbog spriječenosti nekih pojedinaca, uputili u Voćin gdje su također na spomen obilježju, kod kojeg ih je dočekao voćinski načelnik Predrag Filić,položili lampion te krenuli na daljnje putovanje do Okučana. Ovoga puta maraton do Okučana su odvozili Dražen Buketa, Pavo Tutenov, Darko Dolovski i Mato Bubaš a u pratnji su bili Željko Straka i Mario Kovač.

U Okučane su biciklisti stigli oko 12 sati, položili su lampione na mjesno spomen obilježje i susreli se sa svojim prijateljima suborcima.

Treba istaknuti da su neki od sudionika ovoga maratona i sami bili sudionici vojno-oslobodilačke akcije „Bljesak“.  

Pokrovitelj ovog memorijalnog biciklističkog maratona je Grad Slatina.

tks(Foto:tks/M.Kovač)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button