NASLOVNICASPORT

Ekipa Klena osvojila prvo mjesto na Kupu VII. zone i plasirala se na Završnicu Kupa HŠRS-a

Uspješnim nastupom na Kupu županije Virovitičko-podravske na Bari u Budakovcu natjecateljska ekipa Športsko ribolovne udruge “Klen” Slatina plasirala se na međužupanijsko natjecanje VII. zone, a isto se održalo u nedjelju 28.05.2017. na jezeru Skresovi u Garešnici. Na  Kupu VII. zone nastupila jedna juniorska ekipa udruge “Drava” Terezino Polje te ukupno 10 seniorskih ekipa, pet s područja Virovitičko-podravske županije i pet s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Kao jedina juniorska ekipa natjecatelji Športsko ribolovne udruge “Drava” Terezino Polje plasirali su se na završnicu kupa Hrvatske, odnosno Kup Hrvatskog športsko ribolovnog saveza. Kod seniora pravo prolaska na završnicu kupa Hrvatske imaju samo dvije prvoplasirane ekipe pa se na prelijepo uređenoj natjecateljskoj stazi vodila prava borba.

Po sunčanom i toplom vremenu natjecanje je počelo u 10 i trajalo do 13 sati, a match tehnikom lovila se uglavnom babuška veličine od 100 grama do 300 grama. Nakon vaganja ulova i zbrajanja rezultata pristupilo se proglašenju najuspješnijih ekipa. Tako je treće mjesto zauzela ekipa ŠRU “Linjak” Zdenci, drugo mjesto ŠRD “Štuka” Čazma, a prvo mjesto osvojila je ekipa Športsko ribolovne udruge “Klen” Slatina. Za ŠRU “Klen” Slatina nastupili su Adrijano Idek sa osvojenim prvim mjestom u A sektoru i ulovom od 8.340 grama, Željko Vilk sa osvojenim 4. mjestom u B sektoru i ulovom od 2.360 grama te Robert Keller sa osvojenim prvim mjestom u C sektoru i ulovom od 6.790 grama ribe.

Ovim odličnim nastupom na kupu VII. zone Športsko ribolovna udruga “Klen” Slatina plasirala se na završnicu Kupa Hrvatskog športsko ribolovnog saveza koja će se održati u Bilju kod Osijeka od 14.07. do 16.07.2017. Tako je ŠRU “Klen” Slatina jedina seniorska ekipa s područja Virovitičko-podravske županije koja će nastupiti na završnici Kupa Hrvatske u konkurenciji 17 najboljih ekipa s područja Republike Hrvatske.

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button