DOGAĐANJANASLOVNICA

Ekipa Grada Slatine sudjelovala na 6. malonogometnom turniru “Jake snage MUP-a”

Jučer (petak) je u Virovitici održan Malonogometni turnir “Jake snage MUP-a” čiji je organizator bila Udruga HVIDRA Virovitica, suorganizator Policijska uprava virovitičko-podravska, a pokrovitelji su Ministarstvo hrvatskih branitelja, Virovitičko–podravska županija i Grad Virovitica.

Riječ je o turniru koji je posvećen poginulim hrvatskim policajcima PU virovitičko-podravske u Domovinskom ratu, posebno poginulim hrvatskim policajcima u obrani grada Pakraca 11. prosinca ’91. Damiru Babuku, Slavku Jagarincu, Damiru Salopeku, Darku Strugaru i Željku Pemperu.

Na turniru je nastupila i ekipa Grada Slatine predvođena zamjenikom gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Ilije Nikolića, a ukupno se natjecalo 26 momčadi: PU vukovarsko-srijemske, PU koprivničko-križevačke, Grada Virovitice, Udruge HVIDR-a Slatina, veterani NK Virovitica, PU zagrebačke, PU varaždinske, Grada Slatine, Prvog hrvatskog redarstvenika Virovitičko-podravske županije, Vegeške, PU brodsko-posavske, PU međimurske, Grada Orahovice, UDVDR Općine Gradina, PU ličko-senjske, Općine Kloštar Podravski, Opće bolnice Virovitica, SJP Orao Orahovica-Našice, PU osječko-baranjske, ATJ Lučko, Općine Pitomača, 81. gardijske bojne “Kumovi”, PU virovitičko-podravske, Uprave za granicu, DSR – Elektrana Virovitica i PU Somogy iz Mađarske koja je po prvi put ovom turniru dala međunarodni karakter.

Nakon intoniranja hrvatske himne, minute šutnje za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje, uvodnog obraćanja predsjednika virovitičke HVIDR-e Mirka Poljanca, okupljenima se obratio i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.
 
– Hvala svima što su se odazvali kako bi se još jednom prisjetili svih onih kojih nema i koji su dali svoje živote za Domovinu. Važno je i naglasiti da, ako policija ne funkcionira, neće funkcionirati ništa, jer upravo su oni tu kada je najteže. Moramo biti svjesni da posao policije nije jednostavan i zahtijeva puno žrtve, ovisno o sredini u kojoj rade. Hvala im na poslu koji obavljaju i što uveličavaju ovakve obljetnice, a hvala i umirovljenim policajcima koji aktivno sudjeluju kako bi i dalje živio duh Domovine- rekao je tom prilikom gradonačelnik Kirin.
 
Okupljene je pozdravio i Marijo Klement, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Igora Androvića koji se također zahvalio mnogobrojnim ekipama, a potom je turnir otvorio saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić.
 
– Ovo je šesti put da se memorijalnim turnirom prisjećamo svih naših vitezova koji su vođeni hrabrošću dali svoje živote za Hrvatsku. Njihove žrtve moramo se sjećati i dalje, zaboraviti ih ne smijemo niti nećemo, a današnja sloboda i sve što je Hrvatska postala siguran je zalog da njihovi životi nisu izgubljeni uzalud. Prilika je ovo i da u mladima budimo sjećanje na te ponosne dane i oslobođenje RH kako bi ostali u nasljeđe svim generacijama koje dolaze- istaknuo je tom prilikom Đakić.
 
Dodajmo i kako su organizatori svim ekipama sudionicama, organizatorima i pokroviteljima, dodijelili zahvalnice koje su uručili Mario Novosel, zapovjednik Interventne jedinice policije PU virovitičko-podravske, te sin poginulog Darka Strugara- Dario, a sve prisutne blagoslovio je policijski kapelan PU virovitičko-podravske Ozren Bizek.
 
Organizator turnira je Udruga HVIDR-a Virovitica, suorganizator Policijska uprava virovitičko-podravska, a pokrovitelji su Ministarstvo hrvatskih branitelja, Virovitičko–podravska županija i Grad Virovitica.
 
Nakon razigravanja po skupinama, u polufinalu turnira HVIDR-a Slatina svladala je ekipu Policijske uprave virovitičko-podravske 5:3. U drugoj polufinalnoj utakmici, ekipa Policijske uprave vukovarsko-srijemske bila je bolja od ekipe Policijske uprave osječko-baranjske 2:1. Umjesto susreta za treće mjesto izvodili su se penali, u čemu je PU osječko-baranjska bila bolja od PU virovitičko-podravske 2:0.
 
U finalu iskusniji igrači PU vukovarsko-srijemske bili su bolji od mlade ekipe HVIDR-e Slatina 2:1. 
 
Pobjedničke pokale najboljim ekipama i pojedincima te sucima uručili su načelnik PU virovitičko-podravske Marcel Štrok, načelnik PU brodsko-posavske Antun Valić, izaslanica ministra hrvatskih branitelja Marina Kraljić i predsjednik HVIDR-e Virovitica Mirko Poljanac.
 
Najbolji strijelac turnira bio je Mateo Novaković iz HVIDR-e Slatina. Njegov suigrač Renato Lukaček proglašen je za najboljeg vratara turnira, dok je za najboljeg igrača turnira proglašen igrač Pu vukovarsko-srijemske Karlo Morovičanin.

Obnašatelj dužnosti slatinskog gradonačelnika Ilija Nikolić istaknuo je kako Grad Slatina redovito pomaže rad braniteljskih udruga te daje doprinos memorijalima i drugim aktivnostima u njihovoj organizaciji.

– Sudjelovanje na Malonogometnom turniru “Jake snage MUP-a” također je postalo tradicija te smo se vrlo rado odazvali i ove godine, – istaknuo je Nikolić te se zahvalio svim djelatnicima slatinske Gradske uprave i ostalim dečkima koji su se priključili momčadi.

tks(mf,vpž; Foto: Jurica Culej)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button