DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Edukacijske rehabilitatorice OŠ E. Kumičića Slatina sudjelovanje na tečaju “A Classroom with a Door to the World” u sklopu KA1 projekta Learning 4 LIFE

U sklopu KA1 projekta “Learning for life (L4L)”, kojeg provodi Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina, edukacijske rehabilitatorice Patricija Karaman i Ivana Sabolić imale su privilegiju sudjelovati na tečaju pod nazivom “A Classroom with a Door to the World” u organizaciji Kaunas Bienale. Ovaj je tečaj od 70 sati održan na otoku Guadeloupe, u Francuskoj od 5. do 14. travnja 2024. godine.

Cilj tečaja bio je unaprijediti osobne kompetencije, implementirati inovativne metode i alate učenja i poučavanja s naglaskom na europsku dimenziju integriranu u nastavni kurikulum, poboljšati jezične vještine, modernizirati nastavni plan i program, potaknuti suradnju s partnerima iz drugih zemalja te povećati sudjelovanje u međunarodnim projektima.

Naziv tečaja “A Classroom with a Door to the World” dodatno sugerira fokus na globalne perspektive i inovativne pristupe obrazovanju, privlačeći sudionike koji žele proširiti svoje horizonte i integrirati međunarodne perspektive u svoje nastavne prakse, te na taj način jačati internacionalizaciju škole.

Jedan od rezultata projekta bit će izrada dva ključna dokumenta; “International policy” –  dokument s jasno definiranom svrhom, ciljevima i aktivnostima vezanim uz internacionalnu dimenziju te dokument s prikazom postojećeg stanja internacionalizacije u Osnovnoj školi Eugena Kumičića u Slatini koji će sadržavati popis aktivnosti, vještina i iskustava učenika te školskog osoblja u kontekstu internacionalizacije.

Oba dokumenta bit će dragocjeni alati u daljnjem razvoju školskih programa i suradnji s međunarodnim partnerima.

(mf; Izvor: OŠ E. Kumičića Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button