DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Edukacijske rehabilitatorice OŠ E. Kumičića Slatina na tečaju ” Special Education Needs” na Islandu

Na tečaju “SPECIAL EDUCATION NEEDS” održanom u Reykjaviku, glavnom gradu Islanda, u sklopu projekta “Learning 4life” kojeg provodi Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina, edukacijske rehabilitatorice Patricija Karaman i Ivana Sabolić sudjelovale su u inspirativnom iskustvu organiziranom od strane ekipe “Smart Teacher Play More.”

Glavni naglasak tečaja koji je trajao od 8. do 14. listopada 2023. godine, bio je na razumijevanju i jačanju odnosa između nastavnika, učenika, obitelji te njihovih zajednica.

– Takva kohezija i zajedničko razmišljanje mogu proslaviti i promicati individualne sposobnosti i rast svakog učenika.
Također je istaknuto kako način na koji različite sposobnosti učenika u školskom okruženju oblikuje budućnost naše djece. Osim postignuća na akademskom planu, želimo da svi mladi ljudi imaju priliku razvijati empatiju i suosjećanje prema sebi i drugima, izgrađivati samopouzdanje u vlastiti potencijal te razviti čvrst osjećaj vlastite vrijednosti i mjesta u svijetu, – pojasnila je Patricija Karaman te naglasila osnovne ciljeve tečaja, a to su:

  • Identificiranje postojećih inkluzivnih praksi
  • Upotreba alata za daljnji razvoj inkluzivnih praksi na svim razinama obrazovnog okruženja
  • Korištenje kreativnih tehnika za osobno osnaživanje i osnaživanje učenika
  • te Promjena perspektive o vrijednosti uspjeha u životu prihvaćanjem različitih sposobnosti i doprinosa svakog pojedinca svijetu.

Sudjelovanje edukacijskih rehabilitatorica Patricije Karaman i Ivane Sabolić iz Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina na tečaju “SPECIAL EDUCATION NEEDS” potencijalno je značajan doprinos školi kojim se povećava stručnost i promiče inkluzivno obrazovanje, a uključuje i bolje razumijevanje različitih sposobnosti učenika, jačanje odnosa s obiteljima i zajednicom, te unapređenje ugleda škole u lokalnoj zajednici.

(mf/Izvor: OŠ E. Kumičića Slatina, edukacijska rehabilitatorica Patricija Karaman)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button