DOGAĐANJANASLOVNICA

Edukacija PCM-a kroz provedbu LAGam – lokalna akcijska grupa – aktivni mladi

Jučer 20. studenog u ART dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Slatini održano je prvo predavanje kroz provedbu aktivnosti Edukacija PCM-a projekta LAGam – lokalna akcijska grupa – aktivni mlad. Na edukaciju je prijavljano 14 korisnika u dobi od 15 do 29 godina. Edukacija u trajanju 170 sati provoditi će se kroz 17 dana.

Projekt je odabran u pozivu na podnošenje projektnih prijedloga u sklopu “Podrške programima usmjerenim mladima”. Ugovor o sufinanciranju potpisan 18. svibnja 2018. godine s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koje je Posredničko tijelo razine 1 i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva koje je Posredničko tijelo razine 2. Projekt se provodi 18 mjeseci vrijednosti 660.856,13 HRK. Partneri LAG-a Marinianis na projektu su Lokalna akcijska grupa Bosutski niz, Općina Čađavica i Općina Sopje.

Cilj projekta je povećati socijalnu uključenost mladih na lokalnoj razini s područja LAG-ova Marinianis, te Bosutski niz. Najveći problem na području provedbe projekta iskazan je kroz socijalnu isključenost mladih, nezainteresiranost, te nedovoljni sadržaji u lokalnoj zajednici koji nisu prilagođeni mladima.  (Tekst i foto: Marijo Kokorić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button