DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Dvostruka kruna Futsal Dinama u Slatini

Na super jakom malonogometnom turniru u organizaciji MNK Slatina i u kadetskoj i u juniorskoj konkurenciji pobjednički pehar uzeli su mladi predstavnici Futsal Dinama iz Zagreba.

Strašno velik posao odradio je MNK Slatina. Dečki su naime zahvaljujući sjajnoj ideji i pripremi povukli zavidna financijska sredstva od Ministarstva turizma i sporta za provedbu projekta ”Odaberi futsal”.

U sklopu brojnih aktivnosti navedenog projekta MNK Slatina obvezao se organizirati jedan veliki futsal turnir za djecu i mlade, a koji je danas (16. rujna) i realiziran u slatinskoj dvorani srednje škole Marka Marulića.

Na poziv slatinskih malonogometaša  u Slatinu su stigli i više nego ugledni renomirani hrvatski klubovi Uspinjača i Dinamo iz Zagreba te Futsal Osijek. S obzirom da je svaki od  tih klubova plus naravno domaćin participirao i sa kadetskim i sa juniorskim uzrastom možemo slobodno zaključiti da je s obzirom i na kvalitetu i na kvantitetu Slatina danas bila centar hrvatskog futsala.

Što se tiče kadetskog turnira prvo mjesto sasvim zasluženo uzeli su sjajni mladi članovi Futsal Dinama demoliravši u finalu vršnjake iz Osijeka. Ono što nas kao domaćine posebno veseli je to da smo prvi put na djelu vidjeli tek nedavno oformljenu selekciju tog uzrasta MNK Slatine, a koja usprkos dva poraza nije nimalo razočarala. Čak štoviše ti dečki su pokazali da je odluka kluba da formira ovu momčad bila i više nego pun pogodak jer su već u kratkom vremenu vođeni trenerom Nikolom Miščevićem napredovali gigantskim koracima, a u što smo se uvjerili njihovim gotovo ravnopravnim partijama protiv puno uigranijih protivnika.

I kod juniora su do pobjedničkog pehara došli Dinamovci. Istina, puno teže nego svoji mlađi kolege no isto tako potpuno zasluženo. Ne bi bilo niti nepravedno da je taj pehar završio u rukama juniora Uspinjače koja se u finalu uspjela vratiti iz mrtvih i nadoknaditi čak minus tri (1:4). To fantastično finale u kojem su o pobjedniku morali odlučiti šesterci bilo je definitivno utakmica dana. Na trenutak ćemo malo iskočiti iz teme i uputiti veliku kritiku Slatini i Slatinčanima koji se vole hvaliti da je Slatina sportski grad. Imati ovakvu privilegiju praktički ”pod nosom” pogledati i uživati u sjajnim predstavama što su ih pružile sve ove mlade momčadi, a posebno to spektakularno finale u kojem su se ogledale dvije možda u ovom trenutku i najbolje hrvatske juniorske momčadi, i nema baš svatko i zaista je prava šteta što dvoranu nije pohodilo više posjetitelja.

Da su došli mogli su vidjeti i još jednu super talentiranu juniorsku selekciju domaćina Slatine koja će biti itekako bitan faktor u novoj natjecateljskoj sezoni. Puno je u slatinskim redovima talentiranih igrača no bio bi grijeh ne izdvojiti nezaustavljivog Nikolu Tomića koji je u utakmici za treće mjesto uništio mlade Osječane.

Iz godine u godinu i više nego ambiciozni MNK Slatina još je jednom zaslužio visoke ocjene i za organizaciju ovog velikog sportskog događaja u kojem se sve vrtjelo oko djece i mladih, a što i je jedini pravi zdravi put u bolje sportsko sutra i zato mu valja iskreno čestitati na tome. Ako su mogli ugledni gosti iz Zagreba i Osijeka pa valjda možemo i mi jer ti dečki su to definitivno zaslužili.

Nimalo lak posao cjelodnevnog dijeljenja pravde odlično su odradili Goran Loparac, Vlado Lukac i Mario Jozić.

 

 

 

”Odaberi FutSal 2023.”

Kadeti

MNK Futsal klub Osijek – Uspinjača Gimka 1:1 (3:2-6m) (Glavašević/Štruklec)

MNK Slatina  – MNK Futsal Dinamo 1:4 (Trupina/Ćervenka 2, Bašnec, Bogdanić)

 

Utakmica za 3. mjesto

MNK Slatina – Uspinjača Gimka 2:5 (Maleković, Tomac/Majstorović, Kralj-ag., Perić, Tolić, Bajrić)

 

Finale

MNK Futsal klub Osijek – MNK Futsal Dinamo 1:8 (Glavašević/Ćervenka 3, Stambolija, Klarić, Županić 2, Gaši)

  1. MNK Futsal Dinamo
  2. MNK Futsal klub Osijek
  3. Uspinjača Gimka
  4. MNK Slatina

 

 

 

Juniori

MNK Slatina – MNK Futsal Dinamo 2:2 (0:2-6m)

MNK Futsal klub Osijek – Uspinjača Gimka 3:5

 

Utakmica za 3. mjesto

MNK Slatina – MNK Futsal Osijek 5:3

 

Finale

MNK Futsal Dinamo – Uspinjača Gimka 4:4 (4:3-6m)

 

  1. MNK Futsal Dinamo
  2. Uspinjača Gimka
  3. MNK Slatina
  4. MNK Futsal Osijek

 

 

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button