DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

DVD-u Kozice uoči skupštine službeno uručeno vatrogasno kombi vozilo

Izvještajna godišnja skupština koju je jučer održalo Dobrovoljno vatrogasno društvo Kozice, započela je okupljanjem domaćina i gostiju ispred vatrogasnog spremišta u Kozicama gdje je župnik Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije Nova Bukovica vlč. Mario Matijević blagoslovio novo vatrogasno kombi vozilo koje je ovo Društvo dobilo donacijom iz Tirola, a potom je u sklopu službene primopredaje zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine Stjepan Venus predao ključeve vozila zapovjedniku DVD-a Kozice Ivanu Medvedu (Draženovom).

Nakon himne RH i vatrogasne himne te minute šutnje za preminule i poginule vatrogasce i hrvatske branitelje te izbora radnog predsjedništva kojim je predsjedavao Ivan Medved Đoni, skupštinu je otvorio predsjednik DVD-a Kozice Ivan Medved (Anin) koji je potom podnio izvješća o radu Upravnog odbora i zapovjedništva tijekom 2019. godine kao i plan rada i financijski plan za 2020. godinu, dok je financijsko izvješće za 2019. godinu podnio blagajnik Luka Zagorac.

DVD Kozice trenutno broji 60 vatrogasaca od kojih ima 10 operativnih članova osposobljenih za gašenje požara s uredno obavljenim liječničkim pregledom, zatim 10 članova podmladka od 6 do 12 godina, te 10 članova vatrogasne mladeži od 12 do 16 godina starosti.

Tijekom prošle godine između ostaloga održano je nekoliko radnih akcija na uređenju vatrogasnog spremišta, okoliša, kao i vatrogasne opreme kako bi u svakom trenutku bila spremna za eventualne intervencije od koji je zabilježeno nekoliko ispumpavanja bunara i podruma, te dva požara manjeg intenziteta u samom mjestu gdje su kozički vatrogasci priskočili u pomoć JVP Slatina prilikom gašenja istih.

Uz redovite aktivnosti prioritet u narednom razdoblju je proširenje garaže što je uvjet za dobivanje vatrogasnog vozila s potrebnom opremom za gašenje požara i druge intervencije. DVD Kozice između ostaloga nastaviti će i s redovitim vježbama i sudjelovanjem na gradskom i županijskom natjecanju (gdje su do sada ostvareni izvrsni rezultati).

Nakon što su sva izvješća jednoglasno usvojena čestitke na radu u protekloj godini i dobivenom vozilu, uz velike pohvale i želje da se nastavi uspješan rad i u narednom razdoblju članovima DVD-a Kozice uputili su predsjednici DVD-a Donji Meljani, Sladojevački Lug, Sladojevci, Bakić i Darda, zatim predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Kozice Dario Medved, te u ime Vatrogasne zajednice Grada Slatine predsjednik Branko Belošević i tajnik Dragan Medvedović.
Nastavak odlične suradnje istaknuo je i zapovjednik JVP grada Slatine Stjepan Venus koji je tom prigodom operativnim vatrogascima DVD-a Kozice uručio iskaznice koje je zaslužilo njih deset: Tomislav Vidas, Antonia Medved, Drago Kiš, Marko Medved, Mihael Funko, Dalibor Medved, Dražen Medved, Robert Filković, Marko Filković i Silvija Vukovski.

U ime Grada Slatine nazočne je pozdravio pročelnik Upravnog odjela za razvoj Grada Marin Kokorić, te uz pohvale dosadašnjem radu istaknuo nadu u još bolju suradnju tijekom narednog razdoblja gdje će Grad Slatina i nadalje pomagati njihov rad, dok je predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić također pohvalivši njihov rad, istaknuo angažman uključivanja što više djece i mladih koji su nada za nastavak tradicije ovog vatrogasnog društva.

Skupština je završila prigodnim domjenkom uz nastup Prijatelji band-a, a bila je to ujedno i prigoda za otvorenje novouređene kuhinje u sklopu Mjesnog doma.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button