DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

DVD Slatina održao jubilarnu 150. redovnu izvještajnu skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Slatina jučer je održalo svoju redovnu godišnju skupštinu i to jubilarnu 150.-u, na kojoj su se uz članove okupili i brojni uvaženi gosti, koje je na samom početku u ime predsjednika DVD-a Slatina Dragana Medvedovića pozdravio njegov zamjenik Josip Bičanić.

Nakon intoniranja hrvatske i vatrogasne himne, odavanja počasti poginulim i preminulim vatrogascima i hrvatskim braniteljima minutom šutnje, te izbora radnog predsjedništva u koje su izabrani Ana Vujić i Ante Uher, Bičanić je kao predsjedavajući nastavio s vođenjem skupštine te podnio iscrpno izvješće o radu Upravnog odbora i zapovjedništva u 2021. godini, a potom i izvješće Nadzornog odbora kojeg su sačinjavali predsjednik Josip Gebaj i članovi Damir Rožanković i Željko Horvat. Dužnost zapisničara preuzela je Sandra Kastaneti.

Podnoseći izvješće Bičanić je naglasio kako je iza DVD-a Slatina 2021. godina, prva godina novog petogodišnjeg mandata te da kao ni ona prethodna ni ova nije bila povoljna za vatrogastvo u kojoj su zbog Covida bile znatno smanjene aktivnosti Društva.

DVD Slatina koji trenutačno broji 164 člana od kojih je 72-je djece i vatrogasne mladeži, nastojao je što kvalitetnije voditi brigu o opremanju operativnih vatrogasaca i nabavi druge potrebne opreme, sudjelovati u specijalističkim obukama, kao i vatrogasnim vježbama, a organizirane su i radne akcije u kojima su između ostaloga uređene garaže, skladišni prostor i nadstrešnica iza Vatrogasnog doma u Slatini.

Isto tako osvrnuo se na prošlogodišnju natjecateljsku sezonu u kojoj je DVD Slatina imao sedam ekipa koje su se nakon izvrsnih rezultata na Gradskom, plasirale na Županijsko natjecanje, te se zahvalio i uputio čestitke svima koji su sudjelovali na vatrogasnim natjecanjima, a osobito ženskoj B ekipi koja se po drugi puta u posljednjih osam godina plasirala na Državno vatrogasno natjecanje u Varaždinu gdje je osvojila 35. mjesto.

Nadalje se zahvalio svima koji su aktivno bili uključeni u rad Društva, osobito Vatrogasnoj zajednici Grada Slatine i Gradu Slatini na čelu s gradonačelnikom Denisom Ostrošićem, koji uz svu ostalu potporu, svojim sredstvima znatno doprinose radu DVD-a Slatina kao i ostalim društvima, a samim time i obavljanju vatrogasne djelatnosti na području grada Slatine.

U nastavku skupštine izvješće o financijskom poslovanju tijekom 2021. godine i financijski plan za ovu godinu podnio je blagajnik Dražen Nemet koji je naglasio kako DVD Slatina s prenesenom dobiti od preko 19.000 kuna iz 2021., ove godine planira raspolagati budžetom vrijednim oko 142.000 kuna.

Potom je plan rada DVD-a Slatina za 2022. godinu iznio predsjednik Vatrogasne zajednice grada Slatine Branko Belošević naglasivši kako će uz sve ostale aktivnosti i nadalje na prvom mjestu biti provođenje preventivnih mjera zaštite od požara, gašenje požara, spašavanje ljudi i imovine ugroženih požarom i drugim eventualnim nesrećama.
Isto tako je istaknuo kako će Društvo s ponosom obaviti sve pripreme za obilježavanje 150. obljetnice postojanja i rada DVD-a Slatina u sklopu koje bi se središnja svečanost trebala održati 11. rujna ove godine u sklopu obilježavanja Dana grada Slatine.

Nakon izvješća Verifikacijske komisije koje je podnio Josip Mikić te konstatirao da je od ukupno 92 člana s pravom glasa na skupštini prisutno njih 47, pristupilo se glasovanju te su sva izvješća prihvaćena većinom glasova, uz samo tri suzdržana.

Na kraju skupštine predstavnici gostujućih DVD-a iz Donjih Meljana, Sladojevaca, Bakića i Kozica uz pohvale na radu u protekloj godini i želje da se nastavi uspješan rad i u narednom razdoblju, članovima DVD-a Slatina uputili su i čestitke na ovogodišnjoj 150. obljetnici.

Najavivši daljnju suradnju, čestitkama su se pridružili i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Slatine Branko Belošević koji je ujedno naglasio kako bi se u ovoj godini posebna pozornost trebala obratiti na edukacije i osposobljavanja operativnog članstva koje bi tako bilo još spremnije, zatim voditelj Službe civilne zaštite VPŽ Josip Job koji je naglasio kako su vatrogasci prva operativna snaga u sustavu Civilne zaštite.

– Lijepo je vidjeti ovdje vaše starije vatrogasce, one u punoj snazi kao i naše mlade, te da već tolike generacije čuvate tradiciju vatrogastva u našemu gradu. Lijepo je vidjeti i da imate punu podršku jedinica lokalne samouprave te da Grad Slatina izdašno sudjeluje financijskim sredstvima kojima potpomaže vaš rad te da od vas može očekivati da ćete prvi izaći u pomoć kada dođe do neke nesreće ili katastrofe kao što ste to činili i do sada. Proslavite s ponosom ovaj svoj veliki jubilej jer ste jedni od rijetkih u državi koji imaju tako dugu tradiciju, – istaknuo je Job.

Zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić u pratnji pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka pozdravio je sve nazočne te također pohvalio rad DVD-a Slatina istaknuvši daljnju zajedničku suradnju i podršku Grada.

– Za pohvaliti je što ste u protekloj, vrlo teškoj godini radili i odradili sve što ste si zacrtali, a svoj rad ste marljivo nastavili i ove godine. Biti članom dobrovoljnog vatrogasnog društva iziskuje puno vašeg slobodnog vremena i požrtvovnosti i na tome vam zahvaljujem. Uvijek ste uz nas, spremni za sve nedaće koje nas mogu zadesiti i s ponosom ove godine možete proslaviti svoju 150.-u obljetnicu u čijem obilježavanju će vam Grad Slatina biti velika potpora. Bit će nam čast da zajedno s vama proslavimo ovaj veliki jubilej koji je na ponos i diku cijelome gradu, – naglasio je dogradonačelnik Nikolić.
(mf/Foto:Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button