DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

DVD Sladojevci održao redovnu godišnju izvještajnu skupštinu

Jučer je u večernjim satima svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu  održao DVD Sladojevci. Ovo vatrogasno društvo osnovano još davne 1935. godine, trenutno broji ukupno 92 člana od čega 40-oro djece i mladeži te 52 člana s pravom glasa.

Predsjednik DVD-a Josip Vajnhal na početku ove 87. skupštine je pozdravio prisutne članove DVD-a Sladojevci te goste, nakon čega su uslijedile himna RH,već tradicionalno u izvedbi poznatog sladojevačkog glazbenika Perice Pokupčića, himna vatrogasaca i minuta šutnje za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu,te umrle i poginule vatrogasce.

U izvješću predsjednika društva Josipa Vajnhala saznali smo da je u protekloj 2021. godini Upravni odbor DVD-a održao 5 sastanaka, te su donesene odluke o radu Društva u cijelosti. Gledajući na 2021. godinu kroz aktivnosti u radnim akcijama, unatoč pandemiji odrađen je velik broj radnih akcija.

Prošle godine, u 67 godini života nakon skoro 50 godina članstva, preminuo je dugogodišnji član Mato Iharoš. Društvo je od prošle godine, također, bogatije za nekoliko novih članova.

Izvješća o radu Društva za 2021. godinu, odnosno izvješće Upravnog odbora i Zapovjedništva, izvješće o financijskom poslovanju, te izvješće Nadzornog odbora, prihvaćena su jednoglasno.

Prema financijskom planu za 2022. godinu, DVD Sladojevci svoje aktivnosti pokriti će s 31.717,49 kuna.

Prvu odredbu plana rada za 2022. godinu društvo je odradilo održavanjem jučerašnje redovne izvještajne godišnje skupštine. U planu su još: odlasci na vatrogasna natjecanja i na obljetnice drugih vatrogasnih društava, uređenje Vatrogasnog doma, obilježavanje blagdana sv.Florijana, slanje vatrogasaca na obuke za vatrogasna zvanja, rekonstrukcija fasade na Vatrogasnom domu i drugo.

Pod točkom Razno za riječ se javio bivši predsjednik DVD-a Sladojevci Dragutin Perčić koji je skrenuo pažnju na pitanje hidranta koji nedostaje Sladojevcima, odnosno sladojevačkom DVD-u. Slatinski gradonačelnik Ostrošić odgovorio je da će provjeriti je li malim komunalnim radovima za 2022. godinu predviđeno rješenje ovoga problema.

Skupštini su prisustvovali gosti: slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić, predsjednik VZG-a Slatina Branko Belošević, član Upravnog odbora Sladojevački Lug Marijan Kramarić, zapovjednik DVD-a Bakić Leo Podboj, zapovjednik DVD-a Donji Meljani Mario Perkovac, predsjednik Županijske podružnice UHDDR-a VPŽ Dražen Hološi, predsjednik UHDDR TO Sladojevci Petar Derdić, predsjednik NK “Slavonija” Sladojevci Dalibor Pokupčić.

Svatko od njih rekao je nekoliko prigodnih riječi, izrazivši zadovoljstvo zbog dobre suradnje i čestitajući Društvu na ustrajnom dugogodišnjem radu i unatoč brojnim izazovima.

Bila je ovo prilika i za dodjelu zahvalnice DVD-u Sladojevci na posudbi kombija članovima Županijske podružnice UHDDR-a VPŽ, za odlazak u Kastav, tada još pod vodstvom starog predsjednika podružnice Branka Mihokovića koji je i uručio zahvalnicu predsjedniku sladojevačkog DVD-a Josipu Vajnhalu.  

 „Na kraju bih se zahvalio svima Vama koji ste na bilo koji način pomogli u ostvarivanju zadanih planova i ciljeva u protekloj godini, nadam se da će se suradnja nastaviti i u ovoj godini na dobrobit kako naše Udruge tako i cijelog mjesta, te Vas sve skupa pozdravljam uz vatrogasni pozdrav VATRU GASI BRATA SPASI“, rekao je Vajnhal.

Tekst i Foto: Tea Kiš Slačanac

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button