DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

DVD Sladojevci održao redovnu godišnju izvještajnu skupštinu

Jučer je svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu održalo Dobrovoljno vatrogasno društvo Sladojevci, a iako osnovano davne 1935. godine i nakon 89 godina i dalje radi u kontinuitetu te okuplja veliki broj djece i mladih.

Skupština je započela intoniranjem hrvatske himne u izvedbi poznatog sladojevačkog glazbenika Perice Pokupčića, a potom i vatrogasne himne, te odavanjem počasti minutom šutnje preminulim vatrogascima i poginulim hrvatskim braniteljima nakon čega je okupljene članove i nazočne goste pozdravio predsjednik DVD-a Sladojevci Josip Vajnhal.

Nakon izbora radnog predsjedništva kojim je predsjedavao Dalibor Pokupčić i Verifikacijskog izvješća koje je podnio Zdravko Kodrić, predsjednik Vajnhal podnio je izvješće o radu tijekom protekle 2023. godine napomenuvši kako DVD Sladojevci trenutačno broji ukupno 92 člana, od čega 40 djece i mladeži te 52 člana s pravom glasa.

U svome se izvješću osvrnuo na brojne aktivnosti u prethodnoj godini te je opširno rezimirao gradska, županijska i državna vatrogasna natjecanja. Tom se prigodom posebno zahvalio svim članovima koji su sudjelovali i ostvarili iznimne rezultate budući da je svih 6 desetina ostvarilo pravo nastupa na županijskom natjecanju gdje je ekipa mladeži muška osvojila 3. mjesto i tako se po drugi puta uspjela izboriti za odlazak na državno natjecanje. Stoga je upravo ovu ekipu na kraju skupštine nagradio zahvalnicama i fotografijom koja će im ostati lijepa uspomena na te dane ponosa, a zahvalnice je uručio i zaslužnim sponzorima koji su pomogli odlazak muške mladeži na državno vatrogasno natjecanje.

Potom je zamjenik zapovjednika DVD-a Sladojevci Tomo Tomić podnio financijsko izvješće za 2023. godinu, a Ante Vida izvješće Nadzornog odbora. Nakon što je predsjednik Vajnhal iznio plan rada i financijski plan za 2024. godinu sva su izvješća jednoglasno usvojena.

Iznoseći plan rada za ovu godinu naglasio je kako će članovi DVD-a Sladojevci uz redovito uvježbavanje i odlaske na vatrogasna natjecanja, kao i na obljetnice drugih vatrogasnih društava, obilježiti blagdan sv. Florijana, te organizirati Memorijalni kup vatrogasne mladeži u spomen na prerano preminulog zapovjednika Milorada Ivkovića.
Uz održavanje postojeće opreme, Vatrogasnog doma i okoliša u planu su aktivnosti kojima će se popraviti poligon za mladež i postaviti rasvjeta na vježbalištu. Jedan od važnijih zadataka je slanje vatrogasaca na obuke za vatrogasna zvanja kako bi bili što spremniji u svojoj primarnoj zadaći, a to je spašavanje i zaštita mještana od eventualnih elementarnih nepogoda i požara.

Pohvale na radu u protekloj godini i želje da se nastavi uspješan rad i u narednom razdoblju članovima DVD-a Sladojevci uputili su kolege vatrogasci iz brojnih gostujućih DVD-a, predstavnici udruga koje djeluju na sladojevačkom području, te počasni gosti među kojima i predsjednik Vijeća mjesnog odbora Sladojevci Tihomir Gumbarević, tajnica Vatrogasne zajednice grada Slatine Jovana Prpić, predsjednik VZG-a Slatine Branko Belošević i predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Tomo Tomić.

Skupština je zaključena uz još jednu zahvalu predsjednika Vajnhala svima koji pomažu rad sladojevačkog DVD-a, a potom je druženje nastavljeno prigodnim domjenkom uz Dare band.

(mf; Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button