DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

DVD Sladojevački Lug održao redovnu izvještajnu skupštinu

Danas je svoju redovnu izvještajnu skupštinu održalo Dobrovoljno vatrogasno društvo Sladojevački Lug koju je otvorio predsjednik Danijel Kramarić pozdravljajući nazočne goste, te nakon izbora radnog predsjedništva podnio izvješće o radu Upravnog odbora tijekom 2019. godine kao i plan rada i financijski plan za 2020. godinu, dok je financijsko izvješće za 2019. godinu podnio blagajnik Marijan Kramarić, a izvješće Nadzornog odbora predsjednik istog, Hrvoje Kunštek.

DVD Sladojevački Lug trenutno broji 36 članova od kojih je uz operativno osposobljene vatrogasce za gašenje požara s uredno obavljenim liječničkim pregledom tijekom 2019. godine, oformio mušku A desetinu koja je na gradskom vatrogasnom natjecanju osvojila visoko 4. mjesto.

Tijekom prošle godine između ostaloga održano je nekoliko radnih akcija na uređenju vatrogasnog spremišta i okoliša, u svibnju je osigurano protupožarno dežurstvo, a na svu sreću nije zabilježen niti jedan požar. Vatrogasci DVD-a Sladojevački Lug uključili su se i u humanitarnu akciju koju je organizirala Župa sv. Barbare za obnovu crkve u Sladojevcima.

Budući da je Vatrogasna zajednica grada Slatine odobrila DVD-u Sladojevački Lug ulazak u program donacije vatrogasnih vozila iz Tirola, članovi Društva započeli su radove na proširenju vatrogasnog spremišta za spomenuto vozilo, a završetak njegove izgradnje jedan je od prioriteta u planu rada za 2020. godinu.

Na kraju svog izlaganja predsjednik Kramarić zahvalio se Gradu Slatini što redovito prati njihov rad, a osobito na financijskoj potpori za izgradnju spremišta. Isto tako zahvalio se i Vatrogasnoj zajednici grada Slatine koja je u protekloj godini uz redovitu financijsku potporu i informatičku opremu, Društvo pomogla nabavom odijela i opreme za intervencije kao i novog ormara za čuvanje istih.

Nakon što su sva izvješća jednoglasno usvojena čestitke na radu u protekloj godini uz velike pohvale i želje da se nastavi uspješan rad i u narednom razdoblju članovima DVD-a Sladojevački Lug uputili su predstavnici DVD-a Donji Meljani, Kozice, Sladojevci, Slatina i Bakić, te NK Donji Meljani.
U ime Vatrogasne zajednice grada Slatine nekoliko prigodnih riječi uputio je predsjednik Branko Belošević, a potom i zamjenik zapovjednice Vatrogasne zajednice VPŽ Mateje Fras Venus, Tomislav Uher koji je tom prigodom operativnim vatrogascima DVD-a Sladojevački Lug uručio iskaznice koje su zaslužili: Damir Kramarić, Katarina Kramarić, Danijel Kramaraić, Marijan Kramarić, Ivan Hodak, Ivana Hodak i Alen Hodak.
Na kraju skupštine nastavak odlične suradnje u ime Grada Slatine najavio je gradski vijećnik i predsjednik Upravnog vijeća Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine, Dragan Jovanić.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button