NASLOVNICAUDRUGE

DVD Kozice s uspjehom odradio 2018. godinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kozice jučer je održalo izvještajnu godišnju skupštinu na kojoj su uz 37 članova DVD-a Kozice, predstavnike NK i MO Kozice, nazočili i predstavnici brojnih vatrogasnih društava i institucija.

Nakon što je izabrano radno predsjedništvo kojim je predsjedavao Dario Medved, izvješće o radu i financijsko izvješće za 2018. godinu, kao i plan rada i financijski plan za ovu godinu podnio je predsjednik DVD-a Kozice Ivan Medved-Anin, prema čijim riječima Društvo trenutno broji 73 člana i 20 djece.
Tijekom prošle godine između ostaloga održano je nekoliko radnih akcija na uređenju vatrogasnog spremišta, okoliša, kao i vatrogasne opreme kako bi u svakom trenutku bila spremna za eventualne intervencije od koji je zabilježeno nekoliko ispumpavanja bunara i podruma, dok na svu sreću nije zabilježen niti jedan požar.
Isto tako u svibnju je šest vatrogasnih operativaca DVD-a Kozice s traktorskom cisternom sudjelovalo u velikoj pokaznoj vježbi povodom 25. obljetnice Vatrogasne zajednice VPŽ na Javorici.
Uz financijski plan za ovu godinu od 41.597,93 kn, DVD Kozice nastavit će sa svojim redovitim aktivnostima poput obilježavanja blagdana sv. Florijana, organizacije smotre vatrogasaca i opreme, stručnog osposobljavanja vatrogasaca i nabave potrebne opreme, te sudjelovanja na gradskom i županijskom natjecanju (gdje su do sada ostvareni izvrsni rezultati).
Nakon što je Zvonko Podboj podnio izvješće Nadzornog odbora, a Damir Parc Verifikacijske komisije, sva su izvješća jednoglasno usvojena.

Čestitke na radu u protekloj godini uz velike pohvale i želje da se nastavi uspješan rad i u narednom razdoblju članovima DVD-a Kozice uputili su predsjednici DVD-a Donji Meljani, Sladojevački Lug, Sladojevci, Bakić i Darda, kao i počasni član DVD-a Kozice Milan Stipanić, zatim u ime Vatrogasne zajednice Grada Slatine predsjednik Branko Belošević i tajnik Dragan Medvedović koji je istaknuo da će prije svega zahvaljujući Gradu Slatini proračun Vatrogasne zajednice grada Slatine u posljednjih 19 godina biti najveći do sada i iznosit će preko 800.000 kuna, tako da ni jedno dobrovoljno vatrogasno društvo s područja VZG-a Slatina neće biti zakinuto u dodjeli financijskih sredstava i vatrogasne opreme.
Nastavak odlične suradnje istaknuo je i zapovjednik Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Stjepan Venus.

U ime Grada Slatine nazočne je pozdravio pročelnik Upravnog odjela za razvoj grada Marin Kokorić, te uz pohvale dosadašnjem radu istaknuo nadu u još bolju suradnju tijekom narednog razdoblja gdje će Grad Slatina i dalje financijski podržati, ne samo rad DVD-a Kozice, već i svih ostalih DVD-a na slatinskom području, dok je predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić pohvalio rad vatrogasaca i angažman da u svoje redove svrstaju što više djece i mladih koji su nada za nastavak tradicije ovog vatrogasnog društva.

Na skupštini su dodijeljene i spomenice.
Spomenice za 20 godina uspješnog rada u vatrogastvu uručio je predsjednik VZG Slatina Branko Belošević, a dobili su ih: Josip Vidas, Tomislav Buneta, Tihomir Vikert, Ivan Medved Ica i Damir Boljevčan.

Spomenice za 40 godina članstva zaslužili su: Damir Medved, Ilija Nikolić, Tomo Jadek, Dražen Medved, Zvonko Podboj, Stjepan Filković i Tomo Vukomanović, te za 60 godina Zdravko Medved, a uručio ih je zapovjednik Vatrogasne zajednice VPŽ Stjepan Venus.
Skupština je završila prigodnim domjenkom uz nastup Prijatelji band-a.
(mf/Foto: Mihaela Feldi, Antonia Medved)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button