DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

DVD Kozice izvještajnom skupštinom zaključilo 2023. godinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kozice danas je održalo godišnju izvještajnu skupštinu koja je započela državnom i vatrogasnom himnom te odavanjem počasti minutom šutnje poginulim i preminulim vatrogascima i hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, nakon čega je okupljene članove i nazočne goste pozdravio predsjednik DVD-a Kozice Ivan Medved-Anin.

Potom je izabrano radno predsjedništvo u sastavu Josip Podboj, Ivan Medved-Đoni i Josip Cader kao predsjedavajući koji je također pozdravio sve nazočne ujedno i u funkciji predsjednika Mjesnog odbora Kozice.
Nakon izbora Silvije Vukovski za zapisničarku i ostalih tijela skupštine izvješće Verifikacijske komisije podnio je Marko Filković istaknuvši kako je na skupštini nazočno 34 od ukupno 47 članova s pravom glasa, dok je izvješće Nadzornog odbora podnio Zvonko Podboj.

Izvješća o radu Upravnog odbora i zapovjedništva tijekom 2023. godinu, kao i plan rada i financijski plan za ovu godinu podnio je predsjednik DVD-a Kozice Ivan Medved-Anin naglasivši kako je proteklu godinu obilježila svečana proslava 90. obljetnice Društva.

DVD Kozice trenutačno broji 20 operativnih članova osposobljenih za gašenje požara, 20 izvršnih i pričuvnih članova, 10 članova vatrogasne mladeži od 12 do 16 godina i 20 članova podmladka od 6 do 12 godina starosti.

Tijekom prošle godine između ostaloga održano je nekoliko radnih akcija na uređenju vatrogasnih objekata, te se radilo na održavanju spremišta i vatrogasne opreme i uređenju okoliša, a organizirane su i vatrogasne vježbe kao priprema za natjecanje.

S ponosom je istaknuo kako je Društvo nastupilo na Gradskom vatrogasnom natjecanju s pet odjeljenja od kojih su četiri svojim izvrsnim nastupima izborila pravo nastupa na Županijskom natjecanju.

Nakon financijskog izvješća za proteklu i ovu godinu koja je pripremio blagajnik Luka Zagorac, predsjednik Medved je iznio plan rada za 2024. godinu u sklopu kojega će DVD Kozice nastaviti sa svojim redovitim aktivnostima poput obilježavanja blagdana sv. Florijana, organizacije smotre vatrogasaca i opreme, stručnog osposobljavanja vatrogasaca i sudjelovanja na gradskom i županijskom natjecanju.
Naglasak je stavio na ulaganja u vatrogasnu opremu, dok je primarna zadaća održavanje stanja pripravnosti za sve eventualne nedaće kako bi kozički vatrogasci mogli priskočiti u pomoć svojim sumještanima i građanima Slatine zajedno s kolegama iz drugih DVD-a i JVP Slatina.

Iako se DVD Kozice može podičiti brojnošću mladih snaga i nadalje će raditi na uključivanju u svoj rad novih članova, osobito podmladka jer su djeca budućnost svakoga društva.

Nakon što su sva izvješća jednoglasno usvojena čestitke na radu u protekloj godini uz velike pohvale i želje da se nastavi uspješan rad i u narednom razdoblju članovima DVD-a Kozice uputio je predsjednik DVD-a Slatina Josip Bićanić u ime gostujućih DVD-a među kojima su se uz slatinsko našla i dobrovoljna vatrogasna društva Darda, Bakić, Sladojevci i Sladojevački Lug, zatim zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić koji je u nazočnosti privremenog pročelnika Upravnog odjela za razvoj Grada Marina Kokorića uputio čestitke u svoje i u ime predsjednika Gradskog vijeća Grada Slatine Tome Tomića koji je također nazočio skupštini.

Tom je prigodom uz uspješan rad Društva pohvalio brojnost djece i mladeži te im čestitao na izvrsnim rezultatima ostvarenim na Gradskom natjecanju, zahvalivši se voditeljima na požrtvovnosti i izdvojenom vremenu za pripreme.

– Kozički vatrogasci su glavni pokretač svih događanja u mjestu jer osim što obavljaju ovu humanu djelatnost oni su ujedno i članovi Mjesnog odbora i različitih udruga koje zajedničkim snagama rade na dobrobiti cjelokupne zajednice i na tome vam hvala, – istaknuo je Nikolić naglasivši daljnju potporu Grada Slatine njihovom radu.

Na kraju je isto učinio i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Slatine Branko Belošević stavivši naglasak na vrlo uspješnu dosadašnju zajedničku suradnju svih vatrogasaca Zajednice. Napomenuo je kako bi u narednom razdoblju trebao biti prioritet obučavanje i usavršavanje vatrogasaca te nabava potrebne vatrogasne opreme kako bi bili što spremniji, ne samo za gašenje požara već i tehničke intervencije koje su sve učestalije uslijed raznih elementarnih nepogoda i katastrofa.

Skupština je završila prigodnim domjenkom i srdačnim druženjem kozičkih vatrogasaca i njihovih gostiju.

(mf; Foto: Mihaela Feldi)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button