DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

DVD Donji Meljani održalo redovnu godišnju skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Donji Meljani večeras je u prostorijama Društvenog doma u Donjim Meljanima održalo redovnu izvještajnu godišnju skupštinu koja je započela intoniranjem hrvatske i vatrogasne himne te odavanjem počasti preminulim vatrogascima i poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu minutom šutnje.

Okupljenim članovima i uvaženim gostima dobrodošlicu je zaželio predsjednik DVD-a Donji Meljani Zlatko Borovec te nakon izbora radnog predsjedništva kojim je predsjedao Petar Uher, i izvješća predsjednika Verifikacijske komisije Nikole Perkovca koji je konstatirao nazočnost 34 od ukupno 60 članova, podnio iscrpno izvješće o radu u 2023. godini.

Tom se prigodom zahvalio svima koji su aktivno bili uključeni u rad Društva, te se osvrnuo na problematiku koja tišti ovo društvo koje se bori s nedostatkom prostora za rad što je na žalost utjecalo i na osipanje članstva. Ova je činjenica ujedno utjecala i na ukupni rad u protekloj godini u kojoj DVD Donji Meljani nije sudjelovao niti na jednom vatrogasnom natjecanju. Unatoč tome provodili su svoje redovne aktivnosti osobito one vezane uz pregled ispravnosti vatrogasne opreme kako bi bili što spremniji za protu-požarnu sezonu, ali i ostale eventualne intervencije. 

Zabilježen je jedan požar na napuštenoj kući u Donjim Meljanima koji je brzom intervencijom JVP Slatina uz pomoć članova DVD-a Donji Meljani ugašen i lokaliziran, a u srpnju je uslijed obilnih oborina došlo do poplavljivanja podruma u jednoj obiteljskoj kući gdje su članovi ovoga Društva također uspješno pritekli u pomoć. Osim toga uključili su se i u akciju postavljanja „zečjih nasipa“ i osiguravanja područja uz rijeku Dravu u općini Sopje kako bi se spriječile poplave spomenutog područja.  

Borovec je istaknuo kako su obavljeni razgovori s mjerodavnim institucijama oko potrebitog prostora za održavanje sastanaka i okupljanje, a rješavanjem ovoga problema Društvo bi imalo uvjete za aktiviranje svih ostalih aktivnosti koje su izostale u proteklom razdoblju. 

Na kraju je najavio obilježavanje 70. obljetnice osnutka DVD-a Donji Meljani u rujnu ove godine, te se tom prigodom prisjetio vatrogasca koji nas je nedavno napustio Dinka Krpačića, a koji je povodom ovoga velikog jubileja trebao dobiti spomenicu za 40 godina u vatrogastvu.
Svim članovima kao i onima koji su im tijekom proteklih 70 godina davali potporu uputio je iskrenu zahvalu na očuvanju bogate tradicije vatrogastva u Donjim Meljanima, no unatoč tome dodao je kako će se svim članovima koji i nakon ove velike obljetnice ne budu aktivni, osobito ukoliko ne budu dolazili na skupštine članstvo morati zamrznuti.

Financijsko izvješće za prošlu godinu podnijela je blagajnica Đurđica Pandur, a izvješće Nadzornog odbora Snježana Borovec, dok je zapovjednik Mario Perkovac iznio plan rada za 2024. godinu u kojoj će se prije svega voditi briga o provođenju preventivnih mjera zaštite od požara, te spašavanja ljudi i imovine ugroženih požarom i drugim nesrećama.

Financijski plan za 2024. iznijela je dopredsjednica DVD-a Donji Meljani Danijela Krpačić. Za zapisnik ovogodišnje skupštine bila je zadužena Dijana Grahovac, a u radnom predsjedništvu se našle još Ivana Bobanić i Biljana Uher.

Nakon što su sva izvješća jednoglasno usvojena čestitke na radu u protekloj godini uz pohvale i želje da se nastavi uspješan rad i u narednom razdoblju uz povratak na vatrogasna natjecanja svih desetina, članovima DVD-a Donji Meljani uputili su predstavnici gostujućih DVD-a, te Zoran Tkalec u ime Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade ”Tigrovi” Virovitičko-podravske županije i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Slatine Branko Belošević.

Svi su redom istaknuli potporu radu ovoga vatrogasnog društva ističući daljnju suradnju u sklopu koje će se zajedničkim naporima nastojati otkloniti sve poteškoće, među kojima i problem nedostatka adekvatnog prostora za kvalitetan rad.

Nakon što je tajnik DVD-a Donji Meljani Petar Uher u susret ovogodišnjoj velikoj obljetnici Društva ukratko predstavio njegovu povijest dugu 70 godina, predsjednik Zlatko Borovec čestitao je svim vatrogaskinjama i ostalim ženama Međunarodni dan žena te im uz pomoć predsjednika Vatrogasne zajednice grada Slatine Branka Beloševića uručio prigodne cvjetne darove.

(mf; Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button