DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

DVD Donji Meljani održalo redovnu godišnju skupštinu – 2019. godina ocijenjena uspješnom

Dobrovoljno vatrogasno društvo Donji Meljani jučer je u novoobnovljenom Društvenom domu u Donjim Meljanima održalo redovnu godišnju skupštinu na kojoj su se okupili brojni članovi i uvaženi gosti. Sve nazočne na samom početku pozdravio je predsjednik Zlatko Borovec, te nakon izbora radnog predsjedništva kojim je predsjedao Petar Uher, podnio iscrpno izvješće o radu u 2019. godini.

Tom se prigodom zahvalio svima koji su aktivno bili uključeni u rad Društva, osobito Gradu Slatini na čelu s gradonačelnikom Denisom Ostrošićem, koji je uz svu ostalu potporu kojom prati njihov rad, osigurao realizaciju projekta rekonstrukcije Društvenog doma, u kojemu će mjesto za svoj rad naći ne samo vatrogasci već i sve ostale udruge u mjestu. Istaknuo je i izuzetnu suradnju s Područnom školom Donji Meljani.

Isto tako zahvalio se i uputio čestitke svima koji su sudjelovali na vatrogasnim natjecanjima, te s ponosom istaknuo kako je u protekloj godini DVD Donji Meljani imao 8 natjecateljskih ekipa od kojih su na Županijskom natjecanju Djeca muška ostvarila 1. mjesto, te je tom prilikom prihvaćen njihov prijedlog da se dabru, maskoti VZ VPŽ nadjene ime Virko.
Na istom je natjecanju Mladež muška izborila pravo na nastup na Državnom natjecanju.

– Upravo ta zastupljenost od najmlađih do odraslih vatrogasaca, kao i veliki broj žena vatrogaskinja, oslikava snagu i zajedništvo koje je pokretač rada našeg DVD-a. Brojnost članstva zalog su očuvanja bogate tradicije vatrogastva koje se u Donjim Meljanima njeguje generacijama, – istaknuo je Borovec.

DVD Donji Meljani uz brojne aktivnosti u svom redovitom radu kao što je briga o opremanju operativnih vatrogasaca i nabava druge potrebne opreme, te između ostaloga sudjelovanje u obljetnicama brojnih vatrogasnih društava, u proteklom razdoblju posebno ističe sudjelovanje u brojnim radnim akcijama na uređenju parka i ribnjaka što je uz stvaranje kvalitetnijih uvjeta života doprinijelo i ljepšoj slici mjesta.

13 vatrogasaca uspješno je položilo ispit za zvanje vatrogasac 1. klase tako da DVD Donji Meljani trenutno broji 40 članova s položenim raznim zvanjima, a određeni broj članova posjeduje i razne specijalnosti.

Stoga je predsjednik Borovec velike čestitke uputio članovima koji su postali vatrogasci 1. klase, a kojima je diplome uručio predsjednik Vatrogasne zajednice grada Slatine Branko Belošević.
Diplome su zaslužili: Biljana Uher, Darko Krpačić, Silvija Prša, Željka Teodorović, Dijana Grahovac, Petar Bobanić, Davor Dunković, Mato Radić, Nikola Perkovac, Danijela Krpačić, Ivana Bobanić, Ruža Vuković i Dijana Dunković.

Županijska vatrogasna zapovjednica Mateja Fras Venus tom je prigodom uručila iskaznice operativnim vatrogascima DVD-a Donji Meljani, a to su: Jasminka Žagar, Dijana Dunković, Silvija Prša, Manuel Presječan, Biljana Uher i Mario Perkovac.
Isto tako sa zadovoljstvom je uručila pehar ekipi DVD-a Donji Meljani, Pomladak muški za osvojeno 1. mjesto na 23. županijskom natjecanju.

Ove je godine Društvo trebalo dobiti vatrogasno navalno vozilo temeljem donacije iz Tirola, međutim ova donacija nije realizirana budući da DVD Donji Meljani nije uspio ispoštovati tražene uvjete, odnosno osigurati adekvatan prostor za smještaj istog. Kako u sklopu projekta rekonstrukcije Društvenog doma u Donjim Meljanima nije bilo moguće sanirati postojeći prostor koji se nalazi pored zgrade, te ga preurediti u adekvatnu garažu, u suradnji s Gradom Slatinom u tijeku su pregovori da se iznađe rješenje ovog problema te se vatrogasno spremište osigura na nekoj drugoj lokaciji u mjestu.
Unatoč teškoćama u provođenju određenih aktivnosti Borovec je 2019. godinu ocijenio kao jednu od uspješnijih u radu DVD-a Donji Meljani, za što je brojnim članovima Društva, kao i onima koji su u proteklom razdoblju pomogli rad istog, uručio zahvalnice.

Financijsko izvješće za prošlu godinu podnijela je blagajnica Snježana Borovec, izvješće Nadzornog odbora Mario Bucić, a Verifikacijske komisije Nikola Perkovac, dok je tajnik Petar Uher iznio plan rada za 2020. godinu u kojoj će se prije svega voditi briga o provođenju preventivnih mjera zaštite od požara, te spašavanja ljudi i imovine ugroženih požarom i drugim nesrećama.
Financijski plan za 2020. iznio je zamjenik predsjednika DVD-a D. Meljani Željko Bobanić.

Nakon što su sva izvješća jednoglasno usvojena donesena je i Odluka kojom je Mario Perkovac imenovan za v. d. zapovjednika DVD-a Donji Meljani i tu će dužnost obavljati do izborne skupštine Društva 2021. godine.

Čestitke na radu u protekloj godini uz velike pohvale i želje da se nastavi uspješan rad i u narednom razdoblju članovima DVD-a Donji Meljani uputili su predstavnici gostujućih DVD-a, kao i brojni uzvanici među kojima i predsjednik VZG-a Slatina Branko Belošević, tajnik VZG-a Slatina Dragan Medvedović, zapovjednik VZG i JVP Slatina Stjepan Venus, županijska vatrogasna zapovjednica Mateja Fras Venus, predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Dario Vrbaslija, kao i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić.

Drago mi je da je prvo događanje u ovoj prelijepoj novoj zgradi upravo vaša skupština, te da funkcionirate odlično. Isto tako pohvalne su sve radne akcije kojima ste u suradnji s Gradom Slatinom promijenili vizuru vašega mjesta i mislim da ćemo zajedno učiniti sve da to u narednom razdoblju bude još efikasnije, – rekao je gradonačelnik Ostrošić ističući daljnju suradnju u sklopu koje će se zajedničkim naporima nastojati otkloniti sve poteškoće, među kojima i problem nedostatka adekvatnog prostora za vatrogasno vozilo.

Na kraju je rad ovog Društva pohvalio i predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić, te čestitao na svim njihovim uspjesima.

Drago mi je da ovdje vidim puno mladih i žena koji se bave vatrogastvom, što nije slučaj u mnogim mjestima i na tome vam čestitam, kao i na svim aktivnostima koje ste u posljednjem razdoblju proveli na dobrobit cijeloga mjesta, – istaknuo je Janečić te im prenio pozdrave virovitičko-podravskog župana kao i obećanje da će DVD Donji Meljani dobiti novo vatrogasno vozilo uz potporu Županije kada za njega riješe adekvatan prostor.

Nakon formalnog dijela skupštine kojoj su prisustvovali i zamjenica slatinskog gradonačelnika Sanja Mrzljak Jovanić, pročelnik Upravnog odjela za razvoj Grada Slatine Marin Kokorić, predsjednik Upravnog vijeća JVP grada Slatine i gradski vijećnik Dragan Jovanić, kum vatrogasne zastave DVD-a Donji Meljani Milan Perkovac i počasni član društva Milan Stipanić druženje je nastavljeno uz prigodni domjenak na kojemu je prije objeda molitvu predvodio župnik Župe sv. Barbare u Sladojevcima vlč. Darijo Šimić.
(mf/Foto:Mihaela Feldi, Robert Turkalj)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button