NASLOVNICAUDRUGEUncategorized

DVD Donji Meljani održalo redovnu godišnju skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Donji Meljani jučer je u prostorijama Društvenog doma u Donjim Meljanima održalo redovnu izvještajnu godišnju skupštinu koja je započela intoniranjem hrvatske i vatrogasne himne te odavanjem počasti preminulim vatrogascima i poginulim hrvatskim braniteljima minutom šutnje.
Okupljenim članovima i uvaženim gostima dobrodošlicu je zaželio predsjednik DVD-a Donji Meljani Zlatko Borovec koji je nakon izbora radnog predsjedništva kojim je predsjedao Petar Uher, i izvješća predsjednika Verifikacijske komisije Nikole Perkovca koji je konstatirao nazočnost 38 od ukupno 60 članova, podnio iscrpno izvješće o radu u 2022. godini.

Tom se prigodom zahvalio svima koji su aktivno bili uključeni u rad Društva, te istaknuo kako je DVD Donji Meljani u proteklom razdoblju podigao stupanj opremljenosti i poboljšao uvjete rada kompletiranjem i zamjenom dotrajale opreme te uređenjem prostora za smještaj iste, a osobito nabavom vatrogasnog kombi-vozila uz državnu potporu, što je uvelike olakšalo provedbu brojnih aktivnosti, naročito u radu s djecom i mladeži.

Uz značajnu potporu različitih društvenih subjekata, od gradske i županijske Vatrogasne zajednice do Grada Slatine istaknuo je i izuzetnu suradnju s Područnom školom Donji Meljani.

Isto tako zahvalio se i uputio čestitke svima koji su sudjelovali na vatrogasnim natjecanjima, te s ponosom istaknuo njihove najmlađe, odnosno djecu od 6 do 12 godina koja su nastavila svoj pobjednički niz te su i ove godine ostvarili izvrstan rezultat na Županijskom natjecanju ostvarivši 3. mjesto u konkurenciji od 16 ekipa. To im je ukupno jedanaesti plasman među prve tri najbolje ekipe na županiji. Naime do sada su na županijskim natjecanjima tri puta osvojili 1. mjesto, pet puta su bili 2., i tri puta 3.

Osvrnuo se i na problematiku koja tišti ovo društvo koje se bori s nedostatkom prostora za rad što je na žalost utjecalo i na osipanje članstva.

– Kako bi mogli kvalitetno raditi i realizirati planirane aktivnosti pod hitno nam je potreban vlastiti prostor, a i spremište nam je smješteno u prostorima Društvenog doma. Cilj nam je izgradnja vatrogasnog doma te se nadamo potpori nadležnih institucija kako bi zajedničkim snagama realizirali ovaj, za nas itekako važan projekt, a koji je uvršten i u plan rada za tekuću 2023. godinu, – naglasio je Borovec.
Dodao je kako su pojedini vatrogasci tijekom protekle godine sudjelovali na edukacijama i stručnim osposobljavanjima, a tako će nastaviti i tijekom ove godine kako bi pojačali svoju operativu.

U svom se izvješću spomenuo tajnika VZG-a Slatine i predsjednika DVD-a Slatina Dragana Medvedovića, te zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine i Vatrogasne zajednice grada Stjepana Venusa čija je prerana smrt obilježila 2022. godinu. Naglasio je kako su obojica svoje živote posvetili vatrogastvu i zasigurno su mogli još puno toga dati svojom stručnošću, znanjem i iskustvom naraštajima vatrogasaca koji dolaze.

– Nadam se da ćemo uspjeti očuvati bogatu tradiciju vatrogastva koja se u Donjim Meljanima njeguje generacijama. Upravo zastupljenost članstva, od najmlađih do odraslih vatrogasaca, kao i veliki broj žena vatrogaskinja, oslikava snagu i zajedništvo koje su pokretači rada našeg DVD-a, – zaključio je Borovec.

Potom je financijsko izvješće za prošlu godinu podnijela je blagajnica Đurđica Pandur, a izvješće Nadzornog odbora Snježana Borovec, dok je zapovjednik Mario Perkovac iznio plan rada za 2023. godinu u kojoj će se prije svega voditi briga o provođenju preventivnih mjera zaštite od požara, te spašavanja ljudi i imovine ugroženih požarom i drugim nesrećama.
Financijski plan za 2023. iznijela je Barbara Borovec koja je bila zadužena i za zapisnik ovogodišnje skupštine.

Nakon što su sva izvješća jednoglasno usvojena čestitke na radu u protekloj godini uz velike pohvale i želje da se nastavi uspješan rad i u narednom razdoblju članovima DVD-a Donji Meljani uputili su predstavnici gostujućih DVD-a, te izaslanik gradonačelnika Grada Slatine Vjekoslav Hess i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Slatine Branko Belošević koji su istaknuli potporu radu ovoga vatrogasnog društva ističući daljnju suradnju u sklopu koje će se zajedničkim naporima nastojati otkloniti sve poteškoće, među kojima i problem nedostatka adekvatnog prostora za kvalitetan rad.

Nakon što je tajnik DVD-a Donji Meljani Petar Uher nazočnima prenio pozdrave kuma vatrogasne zastave Milana Perkovca, istaknuo je kako su ovoga puta zahvalnice svojim rezultatima na vatrogasnim natjecanjima, uz mentorstvo voditelja ekipe Petra Uhera, zaslužili najmlađi, odnosno: Jan Blažević, Petra Uher, Elena Blažević, Niko Kucljak, Mirna Grgurić, Lucija Dunković, Gabrijel Krezner, Ivona Vuković, Manuela Bobanić, Mia Perkovac, Ivan Bobanić, Aleksandar Trbojević i Lukas Kovačić, a koje će im biti uručene naknadno.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button