DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

DVD Bakić održao 91.redovnu izvještajnu godišnju skupštinu

DVD Bakić održao je danas tijekom prijepodneva 91.redovnu izvještajnu skupštinu. Skupštinu je otvorio predsjednik društva Leo Podboj, pozdravivši goste među kojima su bili virovitičko-podravski župan Igor Andrović ; zamjenik župana Mario Klement; predsjednik Županijske skupštine Miran Janečić, slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe i Vatrogasne zajednice grada Slatine Stjepan Venus, tajnik Vatrogasne zajednice grada Slatine Dragan Medvedović i drugi. Izabrano je radno predsjedništvo skupštine u sastavu: predsjednik skupštine Josip Sejkora, i dva člana: Darijo Kraupa i Leo Podboj.

Izvješće Verifikacijske komisije pročitao je Dino Beneš, izvješće Nadzornog odbora Darijo Kraupa, te financijsko izvješće Josip Sejkora.

Predsjednik DVD-a Bakić Leo Podboj obrazložio je kako DVD-u svake godine ostane 10.000-15.000 kn na računu. Razlog leži u tome što je upravo taj iznos potreban za podmirenje režija, tako da DVD sam plaća režije, a spomenuti iznos ostavljaju kako bi svake godine iznova mogli pripremiti i održati  godišnju skupštinu.

Predsjednik društva Podboj iznio je i izvješće o radu u 2019. god.,  te plan i program rada za 2020.god u kojoj se planira postavljanje garažnih vrata, ulaznih vrata te postavljanje klime u kuhinju. Sva su izvješća jednoglasno usvojena.

U 2019. godini DVD Bakić osposobio je svoja tri člana za vatrogasca 1. klase, a jedan član je na školovanju za profesionalnog vatrogasca.

Vatrogascima 1. klase uvjerenja je uručio Dragan Medvedović. Brončane vatrogasne medalje koje je dobilo 5 članova društva uručio je Stjepan Venus.

Župan Andrović se svome domaćinu DVD-u Bakić zahvalio na pozivu, poželio puno sreće i uspjeha u budućem radu i izrazio želju za nastavak dobre suradnje.

Miran Janečić je rekao kako vidi daleku budućnost DVD-a u mladim članovima kojih je na skupštini bilo 20-ak. Gradonačelnik Ostrošić je pohvalio rad društva i čestitao mu na uspješnoj godini te ostvarenim rezultatima. Izrazio je zadovoljstvo zbog pružene mogućnosti da Grad Slatina sudjeluje u ostvarenju ciljeva DVD-a Bakić iz razloga što su garažna vrata u okviru Vatrogasnog doma financirana iz proračuna grada i kako se nada da će radovi biti što prije završeni.

Prigodne govore održali su i ostali gosti skupštine-predstavnici gostujućih vatrogasnih društava.

Stjepan Venus na kraju je podijelio operativne iskaznice.

(Tea Kiš Slačanac/Foto i Izvor: DVD Bakić(Leo Podboj)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button