Home / CORONAVIRUS INFO / Dva nova slučaja zaraze u Virovitičko-podravskoj županiji “uvezena” iz Njemačke

Dva nova slučaja zaraze u Virovitičko-podravskoj županiji “uvezena” iz Njemačke

Županijski stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije danas je održao konferenciju za medije.

Nakon kratkog uvoda i podsjećanja o pravilima i protokolu koje je donio Nacionalni krizni stožer, u vezi dolazaka osoba iz inozemstva, od onih koji se tiču obvezne samoizolacije u trajanju od 14 dana, kao i opcije tzv. „vikend dolaska“ u trajanju od 72 sata uz napomenu, da je i u toj varijanti samoizolacija obvezna, dr. Miroslav Venus iznio je najnovije informacije o novozaraženih osobama na području Virovitičko-podravske županije.

“S jučerašnjim danom otkrili smo dvije novozaražene osobe. Radi se o dvije muške osobe srednje životne dobi koje su došle iz Njemačke i javili se jer je jedna od njih imala kliničke znakove bolesti, a to su temperatura i kašalj. Prema našim informacijama, iz Njemačke su došla njih četvorica u istom automobilu, od kojih dvojica nisu s područja naše županije, već s područja Varaždinske i Sisačko-moslavačke županije, o čemu smo naravno izvijestili kolege u tim županijama, a oni dalje postupaju sukladno protokolu.

Dobra stvar u cijeloj priči je što prva osoba koja ima kliničke simptome nije ostvarila kontakte s drugim ljudima i nalazi se u kućnoj samoizolaciji. Druga osoba koja je klinički zdrava ali pozitivna na testu ostvarila je kontakt sa svojom obitelji tj. ženom i dvoje djece. Zbog toga i njih smo morali staviti u samoizolaciju. U protekla 24 sata obradili smo 50 uzoraka od kojih su 2 pozitivna.”

Načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Marijo Klement dodao je da ukupno na području županiji imamo 463 osobe u samoizolaciji, od toga tijekom ovog produženog vikenda došle su 164 osobe. (Marijo Kokorić, Foto: Kristijan Toplak)

x

Check Also

Ovoga vikenda Goran Draksler u utrci na 24 sata u svojoj Slatini

Goran Draksler, slatinski ultramaratonac i član udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ trebao je 23. ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org