DOGAĐANJANASLOVNICA

DV Zeko u Slatini dobio još jedno dječje igralište i zaseban prilaz zgradi

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić u pratnji pročelnika Upravnog odjela za razvoj grada Marina Kokorića ovih je dana ponovno posjetio Dječji vrtić Zeko u Slatini, a razlog tomu bila je nova zajednička suradnja.

Ovoga puta radi se o projektu izgradnje još jednog prilaza zgradi.
Naime, sukladno protokolima vezanim uz pandemiju COVID-19, Dječji vrtić Zeko imao je sve potrebne resurse kako bi mogao ispoštovati dio vezan za ulazak na posebne ulaze za svaku djelatnost i za ulazak djece u vrtić.

Samo za jedan ulaz u zgradu nije bio izgrađen adekvatan poseban prilaz te su u vrtiću vođeni kreativnim idejama i promišljajući unaprijed, došli na ideju za izgradnjom još jednog prilaza vrtiću kroz dvorišnu stranu do parkirališta slatinskog Doma zdravlja.

– Ideja je da osim samog prilaza u tom dijelu dvorišta postavimo panele, odnosno ogradu i zajedno s roditeljima i djecom osmislimo i izradimo novi prostor za igru, istraživanje i boravak djece na svježem zraku, – rekla nam je zamjenica ravnateljice Tamara Dorić te istaknula kako je gradonačelnik Ostrošić prigodom još jednog od redovitih posjeta vrtiću izrazio razumijevanje i prihvatio ideju u sklopu koje se Grad Slatina financijskom potporom upustio u ovaj zajednički projekt.

– Zajednički cilj nam je stvoriti kreativnu i sigurnu okolinu u Dječjem vrtiću Zeko koja će se nadopunjavati s istim takvim radom i trudom svih djelatnika našeg vrtića, te uzajamnim razumijevanjem uz pomoć i podršku grada Slatine, – zaključila je zamjenica ravnateljice Tamara Dorić.

– Ovaj mali projekt je samo nastavak izuzetne suradnje Grada Slatine i DV Zeko u sklopu kojega je izgrađena prilazna staza, a uslijedit će radovi na izgradnji nadstrešnice iznad samog ulaza u zgradu, te će se postaviti ograda i urediti adekvatan prilaz od strane parkirališta. Isto tako dvorišni prostor će se obogatiti igralima, tako da će vrtić dobiti još jedno uređeno dječje igralište i poseban prilaz za dječje skupine smještene u tom dijelu zgrade, – rekao je gradonačelnik Ostrošić te dodao:

– Ovakvim zajedničkim radom i konstruktivnom razmjenom ideja, vođeni onim najvažnijim, a to je dobrobit djece našeg grada, unazad dvije godine smo realizirali projekt Energetske obnove zgrade Jaslica, a potom i rekonstrukcije zgrade Dječjeg vrtića Zeko u sklopu koje su odrađeni radovi na sanaciji sanitarnih čvorova, obavljena je zamjena dotrajale stolarije i popravak krovišta, zamijenjen je sustav grijanja i hlađenja, a uređeno je i vanjsko dječje igralište ugradnjom nove ograde i fiksnih igrala.
U planu je još nekoliko projekata kojima će se modernizirati i stvoriti što bolji uvjeti za boravak djece u vrtiću, među kojima je i dogradnja zgrade jaslica u sklopu proširenja kompleksa Dječjeg vrtića „Zeko“ Slatina za koje je izrađeno i idejno rješenje.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button