NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

DV Zeko Slatina: Razmišljamo ružičasto i recimo stop nasilju

Dječji vrtić Zeko Slatina danas je obilježio Dan prevencije vršnjačkog nasilja uz nošenje ružičastih majica ali i uz brojne druge aktivnosti. Djeca su sa svojim odgojiteljicama ponovila pravila skupina, razgovarala o emocijama i prijateljstvu, igrala igre u kojima je potrebna suradnja i partnersko razmišljanje i djelovanje.

Sve su to aktivnosti koje su sastavni dio odgojno – obrazovnog programa ovog vrtića, a koje su danas bile obojene u ružičasto.

Dječji vrtić Zeko u svom programu ima i Cap program koji će do kraja ove pedagoške godine proći djeca polaznici predškolskih skupina.

– Svjesni smo koliko je rana intervencija i poučavanje djece o njihovim vrijednostima, snazi i pravima važna i potrebna u ovoj osjetljivoj dobi.
Od najranije dobi kroz igru i dobar model ponašanja najbolje i najlakše usvajamo sve ono što nam je potrebno u daljnjem životu, stoga Dječji vrtić Zeko već godinama djeci pruža sve ono što im je potrebno da bi odrasla snažna, jaka i sigurna, – rekla je zamjenica ravnateljice Tamara Dorić.
(mf/Izvor: DV Zeko)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button