NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

DV Zeko Slatina: Prapovijest u „Cvjetićima“

Skupina Cvjetići Dječjeg vrtića Zeko u Slatini otisnula se na daleko putovanje u prapovijest.

Kako su izgledali prvi ljudi? Kako su živjeli? Što su jeli? Kako su se grijali? samo su neka od pitanja na koje Cvjetići ovih dana traže odgovore.

Tijekom ovog tjedna naučili su crtati na prapovijesni način, ukrasili su svoju prapovijesnu pećinu otiscima svojih ruku, pokušavali su upaliti vatru na prapovijesni način, izrađivali su ogrlice od zuba opasnih prapovijesnih životinja, upoznali su i Roka Kamenog koji je doduše od kartona, ali je svaki Cvjetić bar na kratko mogao uz njega postati prapovijesni čovjek i ispričati svoju priču o davnom svijetu kamenog doba. Kao i obično Cvjetiće je kroz sve te zanimljive aktivnosti vodila pjesma, na svima poznatu glazbu stihovi su bili posve novi i prapovijesni.

Cvjetiće su na ovo prapovijesno putovanje odvele njihove odgojiteljice Danka Gojić Kajzer i Dušica Petričević, uz veliku pomoć pomoćne djelatnice za njegu, pratnju i skrb djece Ivane Lah Špehar koja je, kako smo saznali od jednog prapovijesnog Cvjetića, zube za ogrlice osvojila u borbi s velikim prapovijesnim ni manje ni više nego tigrom.

Dječji vrtić zeko pozivamo sve vas na prapovijesno putovanje s odgojnom skupinom Cvjetići kroz fotogaleriju i spot za pjesmu koju su prigodno nazvali „Divlja pjesma“.
(mf/Izvor: DV Zeko)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button