NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

DV Zeko Slatina: Oboji svijet u zeleno – Zasadi stablo, ne budi panj!

Dječji vrtić Zeko ovaj prekrasan dan iskoristio je za nastavak svog velikog Eko projekta “Obojimo svijet u zeleno”.

Glavne zvijezde današnjih eko aktivnosti bila je skupina Zvjezdice koja je zajedno sa svojim odgojiteljicama Marinom Macinger i Rominom Janečić bila domaćin posebnim gošćama.

Naime, u projekt vrtića uključila se Uprava Hrvatskih šuma Podružnica Slatina koja je vrtićarcima darovala sadnice lipe i crvenog hrasta.

Tako su vrtić posjetile predstavnice Hrvatskih šuma, Odjela za ekologiju, Nataša Rap i Vesna Prebeg koje su održale kratku edukaciju u sklopu koje su svojim znanjem i iskustvom osvijestile djecu o važnosti drveća za naš život, upoznale s drvećem čije su sadnice donijele, uključile se u dječju igru sa šišarkama i žirovima, a na kraju ovog poučnog druženja posadile s djecom sadnice lipe i crvenog hrasta u dvorištu vrtića.

Gošće je dočekala zamjenica ravnateljice Tamara Dorić koja im se zahvalila na uključenju u Eko projekt vrtića Zeko i donaciji stabala, a potom su ih zdravstvena voditeljica Ljiljana Job i logopedinja Tereza Silađi uputile u cijeli Eko projekt “Obojimo svijet u zeleno” istaknuvši važnost ovakve suradnje za vrtić Zeko.

Spomenutom sadnjom slatinski vrtić Zeko priključio se globalnom projektu “Zasadi stablo, ne budi panj!”.

Skupina Zvjezdice danas je oformila i Eko patrolu u kojoj će sudjelovati sva djeca skupine koja će biti zadužena za obilazak posađenog cvijeća i drveća, te će voditi brigu o razvrstavanju otpada u vrtiću i oko njega.

Podršku svojim prijateljima iz skupine Zvjezdice dala je i skupina Bubamare koja se danas iz šetnje gradom vratila sa sadnicama cvijeća koje su dobili na dar od Cvjećarnice Maja te su se odmah bacili na sadnju, a kako je cvijeće bilo uistinu predivno Bubamare su napravile malu likovnu radionicu i crtali cvijeće na svojoj terasi.

Djeca iz skupine Leptirići obojila su automobilske gume koje su dobili kroz suradnju s roditeljima skupine, i pripremili ih kako bi u njih mogli presaditi svoje biljke iz cvjetara.
(mf/Izvor: DV Zeko)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button