DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

DV Zeko Slatina obilježio Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Veselim i mirisnim petkom vrtićarci Dječjeg vrtića Zeko u Slatini zaključili su tjedan obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Kroz cijeli tjedan djeca su u svojim skupinama zajedno s odgojiteljicama imala niz aktivnosti kroz koje su se upoznavala sa žitaricama od kojih nastaje kruh i ostalim jesenskim plodovima pomoću kojih su njihovim ručicama nastajala prava umjetnička djela. Jedan dio aktivnosti bio je i obilazak slatinskih pekara gdje su iz prve ruke mogli vidjeti kako nastaje kruh, ali i uživati u mirisima i okusima raznih pekarskih proizvoda.
I sami su u vrtiću mijesili tijesto za kruh, te izrađivali kiflice i razne druge pekarske proizvode kao i kolače, a sve to blagoslovio je slatinski župnik Župe sv. Josipa, vlč. Dragan Hrgić prilikom posjete vrtiću.

Kruna tjedna bio je prodajno izložbeni štand ispred ulaza u vrtić na kojemu su djeca veselo nudila mnoštvo kolača i peciva koje su vrijedno izradila zajedno sa svojim roditeljima. Mali vrtićarci šarmirali su sve, kako namjerne tako i slučajne prolaznike, a među njima se našao i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić u pratnji svog zamjenika Ilije Nikolića.  

– Zahvaljujemo se svim roditeljima, bakama i djedovima na podršci, pomoći i trudu koji su uložili stvarajući mirisne pekarske proizvode koji su se danas širili našom ulicom. Sredstva od prikupljenih donacija vrtić će utrošiti za kupnju didaktičkih materijala koji će nesumnjivo razveseliti mališane svih odgojno obrazovnih skupina Dječjeg vrtića Zeko, – rekla je ravnateljica Danka Gojić Kajzer.
(mf/Foto: Mihaela Feldi, DV Zeko)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button