DOGAĐANJANASLOVNICA

DV Zeko Slatina domaćin Regionalne smotre projekata iz područja predškolskog odgoja

Dječji vrtić Zeko Slatina danas je bio domaćin međužupanijskog stručnog skupa u okviru kojega je održana Regionalna smotra projekata iz područja predškolskog odgoja, prema katalogu stručnih skupova Agencije za odgoj i obrazovanje, a u okviru projekta iz Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo.
Na Regionalnoj smotri održanoj u Hrvatskom domu u Slatini sudjelovali su predstavnici predškolskih ustanova s područja Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podrvske županije.

Na početku je ravnateljica Dječjeg vrtića Zeko Slatina Snježana Vereš pozdravila sve sudionike i nazočne goste: gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića, predsjednika Gradskog vijeća Grada Slatine Darija Vrbasliju, predsjednicu Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Zeko Anu Nedić, prof. Mirjanu Milanović i višu savjetnicu za predškolski odgoj, prof. Luju Zamečnik.
Potom je u ime Grada Slatine, Gradskog vijeća i Uprave vrtića nazočne pozdravio gradonačelnik Denis Ostrošić, te im izrazio dobrodošlicu u Slatinu uz kratko predstavljanje gradskih znamenitosti i zaželio puno uspjeha na današnjem skupu.

Uvod u regionalnu smotru čiji su ciljevi unapređenje kompetencije odgojitelja kroz usvajanje osnova za planiranje i razvijanje projekata iz područja Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo, bolje razumijevanje procesa njihova odvijanja i bilježenja, stjecanje znanja i sposobnosti potrebnih za njihovo praćenje, promišljanje i vrednovanje, te za kvalitetno predstavljanje projekata, izložila je viša savjetnica za predškolski odgoj, prof. Luja Zamečnik.
Program je obuhvaćao predavanja i prikaze provedenih projekata u obliku Power point prezentacija i prezentacija putem plakata i postera.
S projektima iz područja Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo nazočne je upoznala prof. Mirjana Milanović s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.(mf/Foto:Mihaela Feldi)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button