NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

DV Zeko obilježio „Dan crvenih haljina“

„Dan crvenih haljina“ je kampanja pokrenuta s ciljem podizanja svijesti o moždanom udaru kod žena.

Simbol kampanje je crvena haljina – haljina kao univerzalni simbol žene i crvena kao boja zdravlja, života, ali i upozorenja.

Cilj kampanje je potaknuti žene da se brinu o svom zdravlju, prvenstveno zdravlju srca i krvnih žila. Većinu tih bolesti moguće je spriječiti zdravim životnim navikama.

Djeca u Dječjem vrtiću Zeko imaju svakodnevno priliku stjecati zdrave navike za zdravo življenje, a temeljne zadaće zdravstvenog odgoja su:

       – očuvanje i unapređenje zdravlja

       – pravilna prehrana

       – tjelesna aktivnost

       – higijena tijela

       – zdravo i čisto okruženje.

Pod vodstvom zdravstvene voditeljice Ljiljane Job, u aktivnostima za zdravo življenje koje se provodi u Dječjem vrtiću Zeko sudjeluju svi djelatnici promicanjem zdravog načina života.

Dječji vrtić Zeko je najvećim dijelom kolektiv u kojem rade upravo žene koje su danas simboličnim nošenjem crvenih haljina i ostalih odjevnih predmeta željele istaknuti podršku, ali i podsjetiti prvenstveno sebe a zatim i sve druge žene koliko je zdrav način života važan za naše zdravlje.

Promjenom nekih „loših“ životnih navika, te uvođenjem pojačane tjelesne aktivnosti, boravka na otvorenom i zdrave prehrane dajemo same sebi veću šansu za zdravijim i dužim životom, a ujedno pružamo i dobar primjer djeci našeg vrtića, svojoj djeci, te čitavoj društvenoj zajednici, – istaknula je zamjenica ravnateljice DV Zeko Tamara Dorić.
(mf/Foto: DV Zeko)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button