DOGAĐANJANASLOVNICA

DV Suncokret upisom 23 djece vrtićke i 7 djece jasličke dobi popunio svoje kapacitete za pedagošku 2022./23. godinu

Ravnateljica Dječjeg vrtića Suncokret Snježana Dupan-Lovrić danas je posjetila Gradsku upravu Grada Slatine gdje je upoznala dogradonačelnika Iliju Nikolića i pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka s rezultatima upisa djece u pedagošku 2022./23. godinu.
U vrtićki program upisano je 23 djece u dobi od 3 do 6 godina, dok je za jaslički program Dječji vrtić Suncokret zaprimio 20 zahtjeva za upis djece u dobi od 1 do 3 godine, od kojih će 7 biti odobreno.

Budući da je Ugovorom o sufinanciranju između Grada Slatine i Dječjeg vrtića Suncokret definiran maksimalan broj od 25 djece, dogradonačelnik i pročelnik su odobrili povećanje ovoga broja za još 5 djece. Tako bi se od rujna 2022. godine s 23 djece vrtićke i 7 djece jasličke dobi popunio kapacitet Dječjeg vrtića Suncokret.

– U ovogodišnjem proračunu Grada Slatine za sufinanciranje 25 djece u Dječjem vrtiću Suncokret predviđeno je 234.000,00 kuna, – istaknuo je dogradonačelnik Nikolić.   

– U prvih 6 mjeseci ove godine Dječji vrtić Suncokret pohađalo je 17 do 20 djece sa slatinskog područja, dakle manje nego što je to predviđeno proračunskim sredstvima. Stoga će ovo povećanje broja djece u Dječjem vrtiću Suncokret biti u okvirima Proračuna za ovu godinu i neće Grad Slatinu opteretiti novim davanjima, – dodao je pročelnik Šarabok.

– Ekonomska cijena redovitog programa Dječjeg vrtića Suncokret odnosno cijena usluge smještaja, prehrane, njege, odgoja, naobrazbe i skrbi o djeci rane i predškolske dobi iznosi 1.700,00 kuna po jednom upisanom djetetu mjesečno. Participacija korisnika usluga, odnosno roditelja s područja Grada Slatine iznosi 920,00 kuna, a Grad Slatina sufinancira boravak djece iznosom od 780,00 kn po jednom upisanom djetetu mjesečno, – pojasnila je ravnateljica Dječjeg vrtića Suncokret Snježana Dupan-Lovrić te se zahvalila gradskim čelnicima na suradnji istaknuvši kako će se ovim povećanjem kapaciteta u Dječjem vrtiću Suncokret roditeljima pomoći da za svoju djecu osiguraju mjesto u vrtiću.
(mf, DV Suncokret/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button