NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

DV Suncokret sudjelovao u obilježavanju 100-te obljetnice Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Dječji vrtić Suncokret imao je veliku čast sudjelovati na Međunarodnoj znanstvenoj i umjetničkoj konferenciji „Suvremene teme u odgoju i obrazovanju – STOO“ održanoj na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu povodom 100-te obljetnice Fakulteta.
Na konferenciji koja je održana pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Grada Zagreba, nositeljica radionice „Poklanjam ti zvuk“ na simpoziju glazbenog odgoja i obrazovanja bila je ravnateljica slatinskog vrtića Suncokret Snježana Dupan-Lovrić.

Radionica je održana kao primjer dobre prakse suvremenog odgoja i obrazovanja na kojoj je ravnateljica Dupan-Lovrić pokazala jedan od inovativnih i kreativnih načina rada s djecom predškolske dobi.

– Riječ je o upotrebi zvučnih zdjela, poznatih i pod nazivom „Tibetanske pjevajuće zdjele“ tijekom provedbe našeg projekta „Poklanjam ti zvuk“ u prošloj pedagoškoj godini. Neobično i djeci nadasve zanimljivo bilo je to što se pomoću zvučnih zdjela zvuk stvara na jedinstven način, a također se i doživljava na osobit način – kako sluhom tako i osjetom vibracije, – rekla je Dupan-Lovrić te dodala:

– Na radionici sam profesore s Učiteljskog fakulteta u Zagrebu i Petrinji te profesore s Glazbene akademije Sveučilišta u Ljubljani upoznala s našim projektom i ponosna sam što smo za njega dobili izvrsne kritike. Svi sudionici radionice pokazali su veliko oduševljenje pri stvaranju vlastitih zvučnih kreacija sa zdjelama, tako da je radionica prošla u vrlo opuštenoj i veseloj atmosferi.

Na kraju se zahvalila Udruzi za promicanje zdravog života i duhovni razvoj AUM Slatina koja je vrtiću ustupila zvučne zdjele za provođenje cjelokupnog projekta „Poklanjam ti zvuk“.

Na Međunarodnoj znanstvenoj i umjetničkoj konferenciji „Suvremene teme u odgoju i obrazovanju – STOO“ koja je održana od 15. do 17. studenog održana su brojna predavanja i radionice na dvanaest različitih simpozija, a osim uglednih domaćih stručnjaka na njoj su sudjelovali i brojni europski i svjetski znanstvenici.
(Mihaela Feldi/Izvor: DV Suncokret)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button