DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

DV Suncokret obilježio Hrvatski olimpijski dan

U Dječjem vrtiću Suncokret i Područnom odjelu Mikleuš Hrvatski olimpijski dan obilježava se svake godine uz različite sportske aktivnosti. Tako su se mališani povodom ovoga dana i danas uključili u različite motoričke aktivnosti.

Hrvatski olimpijski dan, poznat pod skraćenim nazivom HOD, posvećen datumu utemeljenja HOO-a, 10. rujna, danas je općeprihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja. Programom se jednako potiču pojedinci i skupine, sportske zajednice i udruge, škole i učilišta, vrtići, jedinice lokalne i područne samouprave, društva sportske rekreacije i drugi. Vanjska poveznica ove tradicionalne manifestacije proslave olimpizma je bijela majica “zastava prijateljstva“. Naime, bijela podloga olimpijske zastave na kojoj je ucrtano pet krugova danas je općeprihvaćen olimpijski simbol univerzalnog fair playa, prijateljstva i mira.

– Pod motom “Brže, više, jače” promičemo među djecom važnost bavljenja sportom, redovite tjelesne aktivnosti i vježbanje općenito. Olimpijsko geslo “Nije važno pobijediti, važno je sudjelovati“ sve nas uči da se našim uspjesima trebamo radovati, ali da zajedništvo, prijateljstvo i tolerancija trebaju uvijek biti na prvom mjestu, – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Suncokret Snježana Dupan-Lovrić.

(nm/Izvor: DV Suncokret)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button