DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICAUncategorized

DV Suncokret i Policijska postaja Slatina educiraju najmlađe sudionike u prometu

U sklopu prometne edukacije djece predškolske dobi, Dječji vrtić Suncokret u Slatini i Područni odjel u Mikleušu posjetio je policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa u PP Slatina Kristijan Dlab.

Polaznici vrtića ponovili su svoja znanja o prometu, razgovarali su o ulozi semafora i pješačkog prijelaza, kao i o važnosti korištenja autosjedalica, sigurnosnih pojaseva i zaštitnih kaciga za bicikle.

“Cilj ovih edukacija je smanjenje broja stradale djece u prometu, a edukacija je proširena i na roditelje koji su uključeni u preventivnu akciju “Ne ostavljajte djecu samu u vozilima!”, kako bi osvijestili rizike i opasnosti od izlaganja djece suncu i visokim temperaturama u vozilima. Zahvaljujemo se Policijskoj postaji Slatina, osobito policijskom službeniku Kristijanu Dlabu, na dugogodišnjoj suradnji i nastojanju da zajedničkim snagama educiramo djecu i roditelje i tako preveniramo stradavanje najmlađih sudionika u prometu” – rekla je ravnateljica DV Suncokret, Snježana Dupan-Lovrić.      
(mf/Izvor: DV Suncokret)   

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button