Home / DOGAĐANJA / DV Suncokret dobio Priznanje “Europska oznaka jezika”

DV Suncokret dobio Priznanje “Europska oznaka jezika”

Jučer je u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu održana eTwinning konferencija na temu “eTwinning – za razvoj učitelja budućnosti” u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU.
Tom je prigodom Dječjem vrtiću Suncokret uručeno Priznanje “Europska oznaka jezika” za projekt “Što naši roditelji rade kada rade?”. Priznanje je uručeno voditeljici projekta, odgojiteljici Gordani Rakocija, a projekt je izabran kao jedan od inovativnih projekata u učenju stranih jezika.

“Izuzetno smo ponosni na ovo priznanje, budući da u vrtiću tek godinu dana provodimo cjelodnevni program ranog učenja engleskog jezika. To nam je dokaz da smo na pravom putu i motivacija za daljnji, još bolji rad. Svi naši odgojitelji, kako u matičnom vrtiću u Slatini tako i u Područnom odjelu u Mikleušu, posjeduju certifikate za vođenje engleskih programa i kontinuirano se stručno osposobljavaju u području engleskog jezika. Osim toga upravo je u tijeku i njihova edukacija u korištenju eTwinning platforme kao najveće europske odgojno-obrazovne zajednice.”
– rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Suncokret, Snježana Dupan-Lovrić.

Na eTwinning konferenciji istaknuta je važnost konceptualnih promjena u pristupu učenju i poučavanju te kulturi vođenja i upravljanja odgojno-obrazovnim ustanovama, imajući u vidu digitalnu transformaciju škola i vrtića i uvođenje inovativne i suvremene pedagogije.
Kroz predavanja i radionice sudionici konferencije upoznali su se s mogućnostima eTwinninga i digitalnim alatima integriranih u platformu a konferenciju su vodili Erasmus+ i eTwinning ambasadori – iskusni odgojno-obrazovni djelatnici s dugogodišnjim iskustvom i uspjesima u aktivnostima eTwinninga i provedbi Erasmus+ projekata.
(mf/Izvor DV Suncokret)

x

Check Also

Niti kiša nije mogla zaustaviti veselo slatinsko Martinje

Bez obzira na poprilično loše vremenske prilike danas je na slatinskom Vidikovcu održano tradicionalno Martinje, ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org