NASLOVNICAOPĆINE

Duhovsko krštenje Ane i Marije Golub u Zvonimirovcu

U filijalnoj crkvi Gospe Trsatske i sv. Roka u Zvonimirovcu u nedjelju na blagdan Duhova čađavački župnik vlč. Stjepan Vuk krstio je blizanke Anu i Mariju koje su rođene prije nepuna dva mjeseca. One su 3. i 4. dijete hrabre mlade obitelji Golub koji su u 5 godina zajedničkog života zbog svoje otvorenosti životu puno postigli. Najstarija Klara ima 3 i pol godine, a Dominik nepune dvije. Otac Zvonimir s bratom je otvorio privatni obrt za instalacijske usluge, majka Ivana, rođ. Demšić obrt za računovodstvo i poslovno savjetovanje  i još su se uspjeli preseliti u novoizgrađenu kuću u Zvonimirovcu.
Kumovi djeci su Marija (koja vrhunski predvodi pjevanje u crkvi) i Petar Rončević iz Čađavice.

Duhovi

Iza Uskrsa najvažniji kršćanski blagdan koji proslavlja dolazak Duha Božjega koji je na taj dan utemeljio Crkvu Kristovu. Crkva su oni koji Gospodinu pripadaju i koji nadahnuti Duhom već ovdje na zemlji stvaraju kraljevstvo Božje mira, pravde i ljubavi.
Obitelj kao mala, domaća crkva svojom otvorenošću Duhu baš to svjedoči i svijetu pokazuje kako se ljubav može u praksi živjeti ljubeći i žrtvujući se za svoju djecu i bližnje.

Kao svjedok ovog jučerašnjeg slavlja baš tu dimenziju Duha Svetoga spoznali su svi nazočni vjernici kao i sam župnik Stjepan čije lice nije napuštao osmijeh, te smo u toj maloj crkvici mogli osjetiti predokus Božjeg blagoslova kao što je rečeno u psalmu: „Pošalji Duha svojega, Gospodine, i obnovi lice zemlje“:

(mf; Izvor: Vladimir Jelenčić)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button