KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Dugo očekivanom izložbom „SLIK“ oduševio Slatinčane

Slatinski likovni klub „SLIK“ sinoć je nakon dužeg vremena pripremio izložbu slika u Slatini i to u prostoru nekadašnje galerije, odnosno novouređenom prostoru Gradske knjižnice i čitaonice koja je domaćin ove prelijepe izložbe.

Uz nekoliko pozdravnih riječi izložbu je predstavila ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Slatina Ana Knežević naglasivši zajedničku suradnju ustupajući prekrasan prostor Knjižnice slatinskim likovnim umjetnicima koje je predsjednik SLIK-a Josip Gribl svojom energijom, nadanjem, izgaranjem iznutra, nijemim vriskom, velikom stručnošću i ustrajnošću održao na okupu. Postavljanjem slika razvila se priča. Emocije su bile nemjerljive, a posjetitelji Knjižnice uz redovita druženja s knjigama sljedećih mjesec dana moći će uživati u pedesetak radova 17-ero umjetnika slatinskog SLIK-a.

Predsjednik SLIK-a Josip Gribl ukratko je predstavio rad kluba koji djeluje od 1996. godine predstavljajući likovnu kulturu grada sudjelovanjem na raznim kulturnim događanjima, izložbama, likovnim kolonijama, humanitarnim aukcijama…, kako u Slatini tako i u drugim sredinama.
Klub trenutno broji 20 članova koji se redovito okupljaju na svojim radionicama svakog utorka od 18 sati u prostorijama iznad knjižare Panona.
Članovi Slika sudjelovali su do sada na 52 skupne izložbe i 277 likovnih kolonija, a pojedini članovi održali su i više samostalnih izložbi.
– Svi detalji vezani za rad kluba mogu se pronaći na web stranici kluba www.slik.hr, naglasio je Gribl izrazivši nadu kako će nakon ove, izložbe SLIK-a ponovno postati tradicija u Slatini, te se zahvalio prije svega brojnoj publici na dolasku, Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina na uspostavljenoj suradnji, Gradu Slatini na izuzetnoj potpori čitav niz godina kao i svima koji su na bilo koji način pomogli rad kluba.

Gradonačelnik Ostrošić izrazio je zadovoljstvo što su se ovom izložbom  slatinski likovnjaci vratili „kući“, a njihov kontinuitet u radu od ’96. vrlo je prepoznatljiv u svim segmentima kulturnog života grada što je i zabilježeno u dokumentima i brojnim medijima.
Prisjetio se i izvrsne suradnje kroz zajedničke projekte između SLIK-a i Kult-a koji nažalost nije opstao jer poezija, kako je rekao, nije popularna u ovo moderno i okrutno doba, no uz likovnu umjetnost, proza drži jednu visinu kulturnih zbivanja u Slatini.
Gradonačelnik Ostrošić na kraju je izložbu proglasio otvorenom sportskim rječnikom: „SLIK ima sjajan vezni red, ima izvrsnu obranu, vrlo iskusnu i atraktivnu, ali ima i jako dobar mladi napad.“

Otvorenje izložbe koja će u Knjižnici biti postavljena do 15. ožujka ove godine, svojim su nastupima uveličali učenici Glazbene škole Milka Kelemena Slatina, odnosno učenici 1. i 5. r. gitare PO Orahovica Jakob Jergović i Borna Gerhard čiji je učitelj Alen Vlašiček, te Ivan Rončević učenik 4. r. harmonike u matičnoj školi, a čiji je učitelj Silvio Gumbarević.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button