Home / NASLOVNICA / Državni rekord i dva zlata hrvatske reprezentacije u Grossetu – Marijan Presečan zlatni dio tima

Državni rekord i dva zlata hrvatske reprezentacije u Grossetu – Marijan Presečan zlatni dio tima

Ovoga je vikenda u Italiji održano natjecanje WPA Grand Prix Grosseto 2019. na kojemu je pod vodstvom izbornika paraolimpijske reprezentacije Hrvatske Damjana Sedića nastupilo osam reprezentativaca među kojima i naš Slatinčanin Marijan Presečan.

Naši predstavnici su osvojili dvije zlatne medalje, te je postavljen i jedan državni rekord.

Velimir Šandor i Miroslav Matić nastupili su u bacanju diska u kategoriji F51-53, te Miljenko Vučić u bacanju kugle u kategoriji F11-12. Velimir je pobijedio u bacanju diska rezultatom 18.86 metara, hicem kraćim samo 8 centimetara od državnog rekorda. U istoj disciplini Miroslav Matić je sa 8.71 metara završio na petom mjestu. Miljenko Vučić kuglu je bacio 12.99 metara te završio na četvrtom mjestu.

Marijan Presečan nastupio je u bacanju kugle u kategoriji F51-53, a Jelena Vuković i Eva Blažević u bacanju koplja u kategoriji F54-57, te Slaven Hudina u bacanju kugle u kategoriji F32-34.

Najuspješniji je bio Marijan koji je osvojio drugo zlato za Hrvatsku, a postavio je i novi državni rekord 6.98 metara u kategoriji F53.
Jelena je disk bacila 18.43 metara i natjecanje završila na šestom mjestu, dok je Eva Blažević hicem od 12.89 metara plasirana na osmo mjesto.
Naš posljednji predstavnik, Slaven, zauzeo je peto mjesto u bacanju kugle sa 6.14 metara.
(Mihaela Feldi/Izvor: www.hasosi.hr)

x

Check Also

Mirku Rončeviću novi mandat predsjednika LAG-a Marinianis

Na redovnoj Izbornoj Skupštini LAG-a Marinianis za predsjednika ponovno izabran načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org