NASLOVNICASPORT

Državne reprezentativke, hrvačice Hrvačkog kluba Slatina posjetile gradonačelnika

Hrvački klub Slatina od svog osnutka, čiji će 50.-i jubilej proslaviti 2022. godine, niže vrhunske rezultate svojih članova, a ova godina je bila posebno uspješna budući da je klub uz Veroniku Vilk izvrsnim radom i postignutim rezultatima u Hrvačku Reprezentaciju Hrvatske uspio plasirati još dvije sjajne slatinske hrvačice, Teutu Bišćan i Katju Stoponja.

Jedan od najznačajnijih rezultata djevojke su ostvarile prije desetak dana na Međunarodnom turniru u Berlinu, koji je inače najjači turnir za djevojke u Europi, gdje su svojim uspjesima za Hrvatsku reprezentaciju izborile ekipno 6. mjesto u konkurenciji 22 države. Tom rezultatu veliki je doprinos dala zlatna medalja koju je za osvojeno 1. mjesto u kategoriji do 58 kg osvojila Veronika Vilk.

Upravo ovi izvrsni rezultati bili su povod susreta mladih slatinskih hrvačica s gradonačelnikom Grada Slatine Denisom Ostrošićem koji im je tom prilikom uputio čestitke i uručio prigodne poklone.
Ovom susretu prisustvovali su i treneri Hrvačkog kluba Slatina Borivoje Kocić i Mario Petrak koji su informirali gradonačelnika o radu kluba te mu zahvalili na izuzetnoj suradnji i neizmjernoj potpori Grada Slatine bez čije pomoći ne bi mogli otići na pola turnira koje su vrlo uspješno odradili ove godine.
Razgovaralo se o realizaciji ovogodišnjih projekata, ali i o budućoj suradnji Hrvačkog kluba i Grada Slatine.

Trener Borivoje Kocić naglasio je kako u klubu zaista ima perspektivnih hrvača i hrvačica koji će ovaj slatinski klub i nadalje održati na samom vrhu izvrsnim rezultatima, a sve se više javlja i nove djece zainteresirane za ovaj sport kojima će se dati maksimalna podrška za rad i napredak.

– Od priprema Hrvatske hrvačke reprezentacije održanih u Slatini sve je više klubova zainteresiranih za treniranje u Slatini što je dobro za naše hrvačice koje će na taj način imati priliku za bolju pripremu trenirajući s hrvačicama izvan svog kluba, – dodao je trener Mario Petrak te najavio kako su u tijeku pripreme za odlazak Teute, Veronike i Katje na turnir u Poljsku koji će se od 29. studenog do 1. prosinca ove godine održati u mjestu Czarny Bor.
Nakon turnira slatinske će hrvačice u sastavu Reprezentacije Hrvatske ostati u trening kampu u Poljskoj od 2. do 8. prosinca.

Gradonačelnik Ostrošić je naglasio kako  klub ima bogatu prošlost i svijetlu budućnost i kako treba cijeniti kvalitetu koju drugi gradovi nemaju. Uz trenere koji svoju ljubav prema ovom sportu prenose brojnim mladim sportašima iz generacije u generaciju, tu su njihovi sjajni rezultati poput onih koje su ostvarile ove tri vrhunske mlade hrvačice.

– Malo smo Slatinčana imali u sastavu državnih reprezentacija, tako da ste vi trenutno, uz Doroteju Santi koja je atletska reprezentativka s također ostvarenim velikim uspjesima, jedno osvježenje i kvaliteta koju grad ima. Za takve mlade ljude Grad će uvijek biti tu da pomogne i očuva njihovu vrijednost koju i nadalje treba ohrabrivati, – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button