NASLOVNICAOD SVEGA POMALOUDRUGE

Druženje slatinskih Vretenaca i Lisica na izletištu Bunarić

Sunačani četvrtak, 3. rujna bilo je šteta ne iskoristiti za boravak u prirodi, a kako bi to izrealizirali na najbolji način, u pomoć Vretencima uskočio je Odred izviđača Lisice, Slatina.

Uvijek spremne Lisice, na čelu s Denisom Cukorom, dočekale su Vretence na slatinskom izletištu Bunarić s već spreminim rekvizitima i pomno isplaniranim aktivnostima.

Između ostaloga, desetak članova Udruge Veretenac upozanalo se s radom slatinskih izviđača, ali i sa samim pokretom u koji je na svijetu uključeno preko trideset milijuna djece, među kojima su i dvadeset četiri slatinske Lisice. Naučili su Vretenci i koja oprema je neophodna za siguran boravak u prirodi, te kako se u prirodi što lakše snaći. No, najveći interes Vretenci su pokazali za postavljanje šatora. Kako šator pravilno postaviti, da mu ni kiša ni vjetar ništa ne mogu, članovi Udruge Vretenac naučili su uz vodstvo i mentorstvo Lisica, a jedna od aktivnosti mini logorskog kampa bila je i sigurno pravljenje logorske vatre.

Plamen je ugrijao, a žar se iskoristio za nezaobilazan roštilj – svima najdraži dio boravka u prirodi.

Druženje slatinskih Vretenaca i Lisica, Udruga Vretenac provela je u sklopu dnevnih aktivnosti „Škole samostalnog življenja“ kroz koju se za petnaest članova Udruge svakodnevno organiziraju različite dnevne aktivnosti, čiji je cilj između ostaloga i pozitivno utjecati na podizanje kvalitete života za odrasle osobe s intelektualnim teškoćama u manjim sredinama kao što je naša, što podrazumijeva i aktivno sudjelovanje u životu lokalne zajednice.

Dnevne aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću! ” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina.
Spomenuti projekt odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
(mf/Izvor: Vretenac Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button